Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zatykač na známu tvár dezinformačnej scény! Polícia pátra po „hviezde“ internetu

(Zdroj: Polícia SR, Twitter/DannyKollar)

BRATISLAVA – Nie je influencer ako influencer. Polícia pátra po mužovi menom Daniel Bombica, ktorý je v online svete známe ako Danny Kollar. Ten sa do povedomia verejnosti dostal pre šírenie nepodložených informácií o koronavíruse či očkovaní alebo zverejňovaním citlivých údajov zdravotníkov.

Na to, že známeho dezinformátora chce zatknúť polícia, upozornila stránka s názvom Mladí proti fašizmu. Informácie neskôr oficiálne potvrdila aj polícia. „Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Martine vyhlásilo pátranie po Danielovi Bombicovi, nar. 17.10.1981,“ uviedli. Sudcom pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu bol na neho vydaný príkaz na zatknutie, „nakoľko sa nepodarilo inak zabezpečiť prítomnosť obvineného na úkonoch trestného konania.“

 

VYHÝBA SA TRESTNÉMU KONANIU: POLÍCIA PÁTRA PO DANIELOVI BOMBICOVI Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Martine...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, July 28, 2022

Bombica patrí medzi výrazné osobnosti dezinformačnej scény a ak vám jeho civilné meno nič nehovorí, tak na internete je známejší pod prezývkou „Danny Kollar.“ Do povedomia sa dostal tým, že zverejňoval osobné údaje lekárov či zdravotníkov, ktorí museli následne znášať útoky a obťažovanie. Spolupracoval tiež s hnutím Republika.

Aktívny je na ruskej sociálnej sieti Telegram, kde ma viac ako 48-tisíc odberateľov. Má tiež vlastný kanál na YouTube, kde posledný vlog pridal pred necelými dvoma týždňami. Účet má aj na sociálnej sieti Twitter. Momentálne žije v britskom Londýne.

 

 

Viac o téme: ZatykačHoaxDezinformácieDanny Kollar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu