Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Minister Ivan Korčok má KORONAVÍRUS: Pozitívny test ohlasuje krátko po rokovaní v Kyjeve

Ivan Korčok ohlásil pozitívny test na koronavírus. Zobraziť galériu (4)
Ivan Korčok ohlásil pozitívny test na koronavírus. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA/KYJEV - Ivan Korčok zrejme po pracovnej ceste do Kyjeva neostal len tak bez ohrozenia. Po niekoľkých dňoch od rokovania ohlásil na sociálnej sieti nepríjemnú správu. Pozitívny deň v kontexte schválenia obrannej dohody bol, bohužiaľ, pozitívny aj z hľadiska niečoho iného. Ide o test na koronavírus, ktorý mu vyšiel pozitívny!

Korčok svoju pozitivitu na koronavírus oznámil verejne na sociálnej sieti krátko po niekdajšom rokovaní v Kyjeve. "Samé pozitívne správy. Najprv Petra Vlhová, potom hlasovanie v parlamente a do tretice teraz, bohužiaľ, výsledok Covid testu: Pozitívny," smutne konštatuje minister a nominant SaS.

Minister Ivan Korčok má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Ivan Korčok)

Covid v čase, keď musel reagovať aj ukrajinské veľvyslanectvo

Covid pre Korčoka neprichádza príliš v optimálnom čase, keďže v utorok absolvoval aj rokovania na Ukrajine a musel navyše jednym dychom aj reagovať aj na ukrajinské ministerstvo, ktoré požadovalo ospravedlnenie za to, ako sa v parlamente poslancami ĽSNS manipulovalo s ich štátnou vlajkou. "Ivan Korčok počas rokovaní v Kyjeve potvrdil pevnú a neochvejnú pozíciu Slovenska pri podpore Ukrajiny. Nesprávne zaobchádzanie s vlajkou Ukrajiny poslancami Marekom Kotlebom a Andrejom Medveckým (obaja ĽSNS) nemôže touto podporou otriasť," zdôraznilo ešte včera veľvyslanectvo.

Tlačovka bez rúšok

Podľa fotografií z utorkového rokovania je jasné, že všetci štyria predstavitelia diplomacie (ostatní z Česka, Rakúska a Ukrajiny, pozn. red.) boli na tlačovej konferencií a na fototermíne bez rúšok.

Na snímke zľava slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok, jeho český kolega  Jan Lipavský, ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba a rakúsky šéf diplomacie Alexander Schallenberg rečnia pred spoločnou tlačovou konferenciou v Kyjeve.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke zľava slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok, jeho český kolega Jan Lipavský, ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba a rakúsky šéf diplomacie Alexander Schallenberg rečnia pred spoločnou tlačovou konferenciou v Kyjeve.  (Zdroj: TASR/Valentyn Ogirenko/ Pool Photo via AP)

Minister Ivan Korčok má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Valentyn Ogirenko/ Pool Photo via AP)

Šéf diplomacie uviedol, že sa za správanie poslancov hanbí o to viac, že k incidentu došlo počas jeho utorkových rokovaní v Kyjeve. "Niekoľko týždňov trvajúca hystéria a strašenie ľudí pre obrannú zmluvu s USA sa premenili na besnenie opozície a extrémistov v parlamente. Už je veru ťažko medzi nimi rozoznať rozdiel. Rúbe sa hlava nehlava a nedotknuteľné už nie sú ani symboly nášho suseda, ktorý sa nachádza v ťažkej situácii," skonštatoval Korčok. Vyjadril ľútosť a uistil, že Slovensko sa svojmu východnému susedovi diplomaticky ospravedlní.

Viac o téme: KoronavírusIvan KorčokCovid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu