Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Igor Matovič ako cestovateľ v čase: Ľudia ho v statuse o Sputniku vysmiali, no môže si za to sám

Nie, Matovič nakoniec v časopriestore necestoval. Zobraziť galériu (4)
Nie, Matovič nakoniec v časopriestore necestoval. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Igor Matovic, Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Kto si myslel, že celé to skončilo len statusom o očkovaní, tak sa mýlil. V poslednom prejave expremiéra na sociálnej sieti o očkovaní Sputnikom sa objavila ešte malá chybička, ktorá spôsobila, že Igor Matovič buď ako prvý človek na svete cestoval v čase, alebo sa len jednoducho zle vyjadril. Tak či onak, ľudia mu to v komentároch spočítali.

Ide totiž o to, že vicepremiér sa pri písaní statusu faktograficky pomýlil a namiesto mesiaca júl vymenil písmenko a bol z toho jún, čo by nelogicky znamenalo, že Matovič sa prihlásil na Sputnik 30. júna a potvrdenie termínu na očkovanie mu prišlo už 21. júna. Bohužiaľ, nejde o žiadne cestovanie časom, ale len o malú chybičku v statuse. 

FOTO Igor Matovič ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)


MIMORIADNE Expremiér Matovič je definitívne zaočkovaný prvou dávkou: Po mlčaní zverejnil status


Komentujúci len krútili hlavou a Matovičovi neveria

Matovič má už dlhšie pod statusmi viac ako kritické publikum, no túto chybičku mu zrejme len tak ľahko neodpustia, o čom svedčia aj početné komentáre o tom, že mu neveria alebo nerozumejú ako sa mohol očkovať skôr, ako sa registroval.

FOTO Igor Matovič ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Oprava na záver

O tom, že Matovič svojich komentujúcich sleduje svedčí aj fakt, že o pár minút už bolo všetko zažehnané a minister financií svoj status opravil na mesiac júl tak, aby sedel aj v časových súvislostiach expremiérovho prihlásenia sa a následného doručenia termínu na očkovanie Sputnikom.

FOTO Igor Matovič ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Kedy Sputniky vlastne exspirujú?

Zaujímavé je tiež to, že Matovič dostal termín na Sputnik "len tak-tak", keďže už dávnejšie sa spomínala čoskoro končiaca záruka ruských vakcín. Viac sme zisťovali priamo od ministerstva zdravotníctva. "Exspirácia prvej dávky očkovacej látky je koncom júla, druhej dávky očkovacej látky je koncom augusta. Doba medzi aplikáciami jednotlivých dávok sa odporúča v horizonte troch týždňov," povedala pre Topky hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. "Každý, kto mal aplikovanú prvú dávku vakcíny, tak dostane v stanovenej lehote bez problémov aj druhú dávku očkovacej látky," dodala Eliášová.

Archívne video

Matovič kritizuje postup v prípade vakcíny Sputnik, pričom porovnáva situáciu s Maďarskom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: OčkovanieIgor MatovičSputnikZlý dátum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu