Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Protekcia? Matovič chcel zaočkovať svoju ženu a matku: Na vakcínu si musia počkať, odkazuje ministerstvo

Premiér SR Igor Matovič
Premiér SR Igor Matovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič sa momentálne nemôže dať zaočkovať proti ochoreniu Covid-19, keďže ho prekonal, musí počkať tri mesiace. Rozhodol sa však pre zvláštny krok. Na sociálnej sieti zverejnil výzvu, ktorá keď bude mať dostatočný počet reakcií, prednostne dá zaočkovať svoju mamu a manželku. Rezort zdravotníctva však takúto protekciu odmieta.

Premiér Igor Matovič bol v karanténe počas vianočných sviatkov s pozitívnym testom na koronavírus. Ten, našťastie, prekonal s ľahkým priebehom a už je opäť vo verejnom živote. Dva dni po Vianociach sa na Slovensku začalo aj očkovanie. Ako prvý dostal vakcínu profesor Vladimír Krčméry, po ňom ďalší zdravotníci, aj minister zdravotníctva Marek Krajčí či prezidentka Zuzana Čaputová. 

Šéf polície vyzýva ľudí: Dodržiavajte opatrenia! Pohreb Lučanského bude pod dohľadom

Očkovanie proti koronavírusu sa po prekonaní infekcie odporúča až o 90 dní. Premiér všaj na sociálnej sieti zverejnil zvláštnu výzvu. "Ak považujete za správne, aby namiesto mňa dôkaz dôvery vo vakcínu vykonali dve ženy môjho života, ktorým by som určite ublížiť nechcel, dajte lajk či srdiečko," napísal Matovič 27. decembra a odôvodňoval to tým, že chce ľuďom, ktorí odmietajú očkovanie dokázať, že sa nemajú čoho báť a svoju manželku a matku by rozhodne neohrozil. 

OČKOVANIE ZABÍJA? 🩸... (ANKETA) ... toto je status určený výhradne ľuďom, ktorí neveria očkovaniu proti Covid-19. Dnes...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Nedeľa 27. decembra 2020

Jeho počin však u niektorých môže vyvolávať dojem, že dve ženy svojho života chce dať zaočkovať prednostne ako celebrty. Ministerstvo zdravotníctva však jednoznačne protekčné očkovanie odmieta.

"Dávali sme nemocniciam jasný príkaz, že by nemali akceptovať požiadavky na prednostné zaradenie do zoznamu, aj keby išlo o premiéra," povedala pre denník SME riaditeľka tlačového oddelenia ministerstva Jana Pôbišová. Rezort zdravotníctva však nevylučuje, že k nejakej "protekcii" by predsa len mohlo prísť. 

Ide však o tom, že známe osobnosti majú vplyv na verejnosť, preto je dobré ukázať, že pri očkovaní nie je dôvod na obavy. 

Viac o téme: Igor MatovičKoronavírusOćkovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu