Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Včerajší protest má ďalšiu dohru: Polícia pátra po deťoch na FOTO, skandovali vulgarizmy do megafónu!

Polícia už pátra po identite detí aj ich rodičov! Zobraziť galériu (2)
Polícia už pátra po identite detí aj ich rodičov! (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Spoločnosť v hlavnom meste bola včera svedkom jednej z veľkých demonštrácii pred Úradom vlády SR, kde sa zhromaždili viacerí nespokojní občania ale aj radikálni ultras, ktorí sa dokonca fyzicky pustili do ničenia brány úradu. Účastníci protestu nachádzali podporu aj v opozičnej strane ĽSNS. Našli sa však aj smutné prípady, kedy boli na šokujúcom videu zachytené malé deti, ktoré skandovali vulgarizmy na adresu premiéra Igora Matoviča.

Okrem toho, že agresívnych účastníkov neskôr polícia musela rozohnať slzným plynom a vodným delom sa začali orgány venovať aj prípadu práve spomínaných malých detí. Polícia sa zrejme po viacerých podnetoch rozhodla pátrať po identite týchto detí. "Matovič je k***t! Matovič je k***t!" aj toto zaznievalo z úst detí, ktoré podľa zverejnených záberov zrejme nemali ani viac ako 5 rokov.

Zábery zo včerajšieho protestu
Zobraziť galériu (2)
Zábery zo včerajšieho protestu  (Zdroj: topky)


Boj pred Úradom vlády: VIDEO Polícia zasiahla voči protestujúcim ultras, vodné delo a slzný plyn!


Pátrajú po deťoch aj po ich rodičoch

"V súvislosti so včerajším zhlukom ultrapravicových radikálov pátrame po identite osôb na screenshotoch z videa - dvaja muži s megafónom a tri deti (jeden chlapec a dve dievčatá), prípadne ak viete, tak nám pomôžu aj mená ich rodičov," píše polícia na sociálnej sieti Facebook, pričom dospelé osoby sú podozrivé z ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Videí z predmetného dňa bolo viacero, pričom polícia pracuje s viacerými materiálmi. "Môžeme uistiť verejnosť, že polícia sa venuje aj ďalším materiálom, na základe ktorých bude iniciovať ďalšie konania," uzavreli policajné zložky.

 

"V priebehu zhromaždenia boli vyhotovované audiovizuálne záznamy ktoré momentálne vyhodnocujeme za účelom zadokumentovania protiprávnych konaní. Po ich analýze bude prebiehať stotožňovanie trestne zodpovedných osôb a príslušné útvary Policajného zboru budú vykonávať úkony smerujúce k vyvodeniu trestno-právnej zodpovednosti. Za účelom stotožnenia ako aj opoznania osôb boli zverejnené už niektoré z týchto záznamov aj prostredníctvom sociálnej siete FB Policajného zboru. Viac informácii poskytneme keď to situácia umožní," uviedla popoludní polícia na sociálnej sieti.

Viac o téme: DetiProtestÚrad vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu