Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

EXKLUZÍVNE FOTO Tajné stretnutie Kollára s Haščákom v hoteli: Vraj riešili útoky mafie, ktorá sa bojí basy

Zobraziť galériu (15)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Rozruch v Starom Meste dnes krátko po štvrtej hodine spôsobila návšteva spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščáka v hoteli poslanca za Sme rodina Martina Borguľu. Krátko po Haščákovi do hotela vstúpil aj Boris Kollár. Čo bolo dôvodom tohto stretnutia?

Len pozorní okoloidúci si všimli prítomnosť finančníka Jaroslava Haščáka, ktorý sa snažil pôsobiť v sivom oblečení nenápadne. Vo vnútri hotela ho už čakal poslanec a majiteľ hotela Martin Borguľa, ktorého luxusné auto stálo pred hotelom. O 15 minút neskôr na vedľajšej ulici zaparkovala vládna limuzína, z ktorej vystúpil predseda parlamentu Boris Kollár. Chvíľu postál na chodníku s pánom, s ktorým vystúpil z auta, a potom si to namieril do hotela, kde už ho už čakal jeho poslanec Martin Borguľa a finančník Jaroslav Haščák.

Slávo Haščák opúšťa reštauráciu pár minút po Kollárovi
Zobraziť galériu (15)
Slávo Haščák opúšťa reštauráciu pár minút po Kollárovi  (Zdroj: Topky.sk)

Po viac ako dvoch hodinách z hotela vyšli spolu Boris Kollár s Martinom Borguľom. A asi po 10 minútach vyšiel aj Jaroslav Haščák. Kým trvalo stretnutie, okolie monitorovala ochranka a rovnako na miesto dorazili aj dve policajné autá, jedno dokonca s majákom. Čo bolo dôvodom utajeného stretnutia? Boris Kollár tvrdí, že stretnutie s Haščákom sprostredkoval Martin Borguľa a dôvodom sú články, v ktorých sa niekto snaží zdriskreditovať stranu Sme rodina.

Kollár a bývalý smerák Borguľa (na foto úplne vľavo, pozn.red.)
Zobraziť galériu (15)
Kollár a bývalý smerák Borguľa (na foto úplne vľavo, pozn.red.)  (Zdroj: Topky.sk)

Kauza transsexuál

V uplynulých dňoch napríklad unikla kauza komunikácie Kollára s transexuálom. "V utorok malo vyjsť pokračovanie. Chcel som len vedieť od pána Haščáka, či sú to útoky Penty alebo niekoho iného. Podľa jeho reakcií už viem, že za tým nie je Penta, ale mafia, ktorá sa bojí, že skončí v base," povedal topkám Kollár. Podľa neho  je cieľom diskreditácie rozpad koalície a predčasné voľby, ktoré by niektorým ľuďom vyhovovali. "Robíme to dobre, aj teraz zatkli toho Makóa, aj my, aj pani Kolíková, aj celá koalícia ide po týchto vagabundoch a niekomu to prekáža," dodal. Údajne sa v Borguľovom hoteli stretli len preto, že toto stretnutie dohadoval. "Pána Haščáka nepoznám, dohadoval to pán Borguľa. Mohli sme sa stretnúť aj v Pente, v mojej kancelárii či v tu v reštaurácií. Ale mal som program a takto to vyšlo," reagoval Kollár s tým, že bol hladný a dal si sushi.

EXKLUZÍVNE FOTO Tajné stretnutie
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky.sk)

Haščák stretnutie odôvodnil inak. V reakcii pre Denník N uviedol, že schôdzka sa týkala jeho pripravovanej knihy, mala mať menej formálny charakter. „Každý človek prechádza v istej etape života určitým vývojom. Okrem toho, že ma baví to, čo robím, podnikám, dospel som do štádia, že chcem napísať knihu,“ vysvetlil. Dielo by malo byť o podnikaní na Slovensku a o tom, čo si myslí o politike. 

Finančník tvrdil, že s Kollárom sa v piatok stretol prvýkrát a ich cesty mal spojiť práve Borguľa. Reč však predsa len padla aj na médiá, Kollár sa ho mal pýtať, ako vo všeobecnosti fungujú médiá a vzťahy medzi vlastníkom média, vydavateľom a redakciou.

EXKLUZÍVNE FOTO

Galéria: Kollár sa stretol s Haščákom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu