Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dovolenky v ohrození! Pozor na podvodný portál, môžete prísť o veľké peniaze

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images,)

BRATISLAVA - Príslušníci finančnej správy z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) sa zaoberajú podvodmi pri predaji zájazdov do rôznych zahraničných destinácií. Na základe podnetov od verejnosti a zistených informácií preverujú činnosť subjektu, ktorý prostredníctvom jednej internetovej stránky predával dovolenky od roku 2017. Podľa zistení RTVS ide o pobyty zakúpené cez portál dobrezlavy.sk.

KÚFS tento mesiac na viacerých miestach zaistil účtovné doklady daňového subjektu z Bratislavského kraja, ktorý je podozrivý z porušovania daňových predpisov. „Ide o daňový subjekt, ktorý v rámci svojej podnikateľskej činnosti predával dovolenkové zahraničné zájazdy prostredníctvom internetovej stránky,“ informovala Finančná správa (FS) SR. Podľa dostupných informácií predával zájazdy prostredníctvom e-shopu od roku 2017.


Neprehliadnite: Dovolenky v ohrození: Trpké skúsenosti Slovákov so známou spoločnosťou, už pred ňou varuje aj SOI


Subjekt opakovane podával nulové daňové priznania, hoci dovolenkové zájazdy reálne predával, resp. sprostredkovával cez iné cestovné kancelárie, spresnil orgán štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. „Podľa podnetov od občanov vzal v niekoľkých prípadoch zálohu za zájazd. Ak sa neuskutočnil, finančné prostriedky ale dovolenkárom nevrátil,“ uviedla FS SR.

Dovolenky v ohrození! Pozor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Spoločnosť, ktorá stojí za internetovým obchodom, mala v Slovenskej republike len virtuálne sídlo. Na internetovej stránke bol ako kontakt uvedený len e-mail. Konateľom bola osoba zo zahraničia.

„Po preverení všetkých skutočností budú podniknuté ďalšie kroky smerujúce k vyčísleniu škody a odstúpeniu informácií orgánom činným v trestnom konaní,“ uviedla Finančná správa SR, ktorá vyzýva občanov k opatrnosti pri nákupe zájazdov a dovoleniek prostredníctvom neoverených internetových obchodov. Pred nákupom odporúča preveriť si internetový obchod, jeho kontaktné údaje, prípadne existenciu kamennej predajne alebo pobočky.


Čítajte aj: Facebook Slovákov terčom podvodu: Dievča (12) má sex so susedom (14), kliknete a draho zaplatíte!


Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

Viac o téme: InternetDovolenkyZľavyPodvodZájazdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu