Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Človek blízky poslancovi zo SaS sa priznal, že podal trestné oznámenie na organizátorov protestov

Juraj Šeliga a Karolína Farská Zobraziť galériu (2)
Juraj Šeliga a Karolína Farská (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Na povrch vyšli nové skutočnosti ohľadom trestného oznámenia, ktoré bolo podané pred pár mesiacmi na organizátorov protestov Za slušné Slovensko. Stojí za ním Pavol Forisch, spolupracovník poslanca NR SR za stranu SaS Jozefa Rajtára.

Ten sa k podaniu trestného oznámenia na neznámeho páchateľa a spolupáchateľov, menovite Karolína Farská, Juraj Šeliga a Juraj Rizman, priznal ešte minulý mesiac na svojom Facebooku, kde aj zverejnil fotografie samotného oznámenia.

Človek blízky poslancovi zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Pavol Forisch)

Forisch je blízky spolupracovník poslanca za opozičnú stranu SaS, Jozefa Rajtára. Strana SMER-SD preto teraz žiada SaS, aby sa jej ospravedlnila. "Vyzývame stranu SaS, aby sa ospravedlnila strane SMER - SD z obvinení o zastrašovaní organizátorov a prestala so spravodajskými hrami, s ktorými začala ešte počas ministrovania Ľubomíra Galka. Máme vážne obavy o osud demokracie na Slovensku v situácii, ak by SaS sa stala vládnou stranou a obsadila silové rezorty," píše sa na facebookovej stránke najsilnejšej vládnej strany. 

Forisch podal trestné oznámenie na organizátorov protivládnych protestov z toho dôvodu, pretože sa domnieva, že sa spolupodieľali na páchaní trestného činu krivého obvinenia a vlastizrady, "ktorého cieľom bolo privodiť trestné stíhanie Roberta Fica". Predstavitelia iniciatívy Za slušné Slovensko boli preto kvôli tomu viackrát vypovedať na Národnej kriminálnej agentúre. Vyšetrovateľ im oznámil, že na nich niekto podal anonymné trestné oznámenie, že organizovali štátny prevrat a platí ich George Soros. Vo štvrtok sa v tejto veci mali konať ďalšie výsluchy, nakoniec sa však neuskutočnili, pretože vec bola na základe rozhodnutia prokurátora vecne a miestne odstúpená. 

SaS reaguje na obvinenia Smeru

Rajtár v reakcii uviedol, že Smer-SD je v slepej uličke a zo zúfalstva rozohráva spravodajské hry voči jeho osobe a SaS. "Aspoň vidieť, že boj proti mafiánsko-oligarchickému systému je účinný. Podporujem všetky pozitívne snahy o demokratizáciu Slovenska, všetko ostatné sú spravodajské hry a kopa nezmyslov. Takéto hry nezlomia moju vôľu pokračovať v boji o lepšie Slovensko," odkázal poslanec.

Jozef Rajtár tiež priznal, že Forischa pozná. "Priniesol mi závažné podozrenia na Ladislava B. a Mariana K., overil som ich a keď sa potvrdili, konal som. Pripravil som podrobné trestné oznámenia, podal som ich orgánom činným v trestnom konaní, čím som si splnil svoju povinnosť ako občan a zároveň poslanec NR SR," ozrejmil. Primárne pre neho nebolo kádrovať oznamovateľa týchto podozrení, ale overiť to, či sú relevantné. "Ukázalo sa, že relevantné sú a pán Ladislav B. už bol odsúdený, pán Marian K. na svoj proces ešte len čaká. Rovnako by som konal, keby tie podozrenia doniesol ktokoľvek iný," uzavrel Rajtár.

Viac o téme: FicoTrestné oznámenieZa slušné slovenskoPavol forisch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu