Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Operátori budú musieť znížiť ceny

BRATISLAVA - Z mobilu budete v rámci EÚ telefonovať lacnejšie. Zo zahraničia domov si zavoláte približne za 13 korún za minútu. Viac sa to však oplatí, ak budú volať vám. V takom prípade cena minútového hovoru vyjde zhruba na 5 korún. Bitku medzi operátormi a EÚ o reguláciu cien roamingových hovorov tak pravdepodobne vyhral zákazník.

Bruselu sa nepáčili veľké rozdiely v poplatkoch za hovory medzi jednotlivými členskými krajinami. Rozhodol sa ich preto regulovať a stanoviť jednotné ceny hovorov, respektíve ich strop. Výbor Európskeho parlamentu pre priemysel už tento návrh odobril. Konečné rozhodnutie padne v máji v pléne EP. Neočakávajú sa však žiadne problémy pri jeho schvaľovaní.

Peter Tóth, hovorca spoločnosti Orange argumentoval tým, že ceny roamingových hovorov sa pravidelne znižovali už v minulosti. „Reguláciu považujeme za najhoršie riešenie. Ak konečná suma pre zákazníka zostane na navrhovanej úrovni a nezmenia sa veľkoobchodné ceny, v roamingových službách budeme stratoví,“ uviedol pre Nový Čas.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu