Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dračica Rihanna má dobré srdce: Aha, za čo dostala ocenenie!

Rihanna Zobraziť galériu (6)
Rihanna (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Barbadoská speváčka a herečka Rihanna dostala Humanitarian of the Year Award, ktorú každoročne udeľuje Harvardova univerzita. Dvadsaťdeväťročná interpretka si ocenenie za pôsobenie v oblasti filantropie prevzala v utorok na pôde spomínanej univerzity.

"Rihanna veľkoryso vybudovala najmodernejšie centrum pre onkológiu a nukleárnu medicínu v Queen Elizabeth Hospital v barbadoskom Bridgetowne, kde sa dá diagnostikovať a liečiť rakovina prsníka," vyjadril sa o tohtoročnej laureátke vedúci nadácie Harvard Foundation S. Allen Counter. "Tak som sa dostala na Harvard! Som nesmierne poctená týmto významným ocenením za niečo, za čo som v skutočnosti nechcela žiadne uznanie. Pamätám si, keď som ako dieťa pozerala televíziu a v nej ukazovali trpiace deti v iných častiach sveta, také, ktorým keď ste venovali 25 centov, tak ste im zachránili život. Vtedy som si povedala, že keď budem dospelá a bohatá, tak budem pomáhať deťom na celom svete. Akurát som netušila, že tú možnosť budem mať už ako tínedžerka," uviedla interpretka v ďakovnej reči.

Rihanna sa v oblasti humanitárnej práce angažuje takmer od začiatku svojej hudobnej kariéry. V roku 2006 založila organizáciu s názvom Believe Foundation pre nevyliečiteľne choré deti. O šesť rokov neskôr založila, ako poctu svojim starým rodičom, Clara Lionel Foundation. V rámci tejto nadácie sa venuje zlepšovaniu zdravia, vzdelávania, umenia a kultúry po celom svete a v rámci nej môžu napríklad študenti z krajín Karibiku dostať štipendium na amerických vysokých školách. Barbadosanka v spolupráci s občianskou platformou Global Citizen a organizáciou Global Partnership for Education v januári navštívila deti v Malawi. Prostredníctvom spoločnej kampane sa im, tak ako deťom v ďalších rozvojových krajinách sveta, snažia pomôcť k lepšiemu prístupu k vzdelaniu. Speváčka sa zároveň zapája do šírenia osvety v boji proti AIDS. 

Robyn Rihanna Fenty sa ako 16-ročná presťahovala z Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími siedmimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic a tento úspech sa jej podarilo zopakovať aj s najnovšou nahrávkou Anti (2016). Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, dvanástich American Music Awards vrátane Icon Award, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Bojová loď (2012), To je koniec! (2013) a Annie (2014). 

Viac o téme: Rihanna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu