Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rozboril zachraňuje situáciu: Veď skoro spáchala samovraždu!

Vilo Rozboril Zobraziť galériu (7)
Vilo Rozboril

BRATISLAVA – Nad týmto sa rozum zastavuje! Dnes večer si diváci televízie Joj budú môcť po dlhšej prestávke opäť pozrieť obľúbenú reláciu V siedmom nebi. Vilo Rozboril tentokrát pomôže aj žene, ktorá sa stará o dve deti a jedno z toho je postihnuté. Kvôli ťažkej situácii, na ktorú je sama bez manžela, dokonca uvažovala aj nad samovraždou. Namiesto toho, aby jej pomohol štát, sa pomoci dočkala až od jojkárskeho programu.

Pri tomto sa vám budú slzy do očí tisnúť! V nedeľu večer sa na obrazovkách televízie Joj objaví opäť relácia V siedmom nebi s Vilom Rozborilom. Jeden z príbehov, v ktorom bude moderátor pomáhať, je tak absurdný, že sa nad ním rozum zastáva. Mladá žena Monika žije v Dvoroch nad Žitavou sama so svojimi dvomi dcérami – s 11-ročnou Vivien a so 16-ročnou Amy.

Napriek tomu, že jej staršie dieťa je vekovo v období puberty, realita je úplne iná. Amy má totiž ťažkú formu detskej mozgovej obrny a je na úrovni 8- mesačného bábätka. Nedokáže sa sama najesť, posadiť, obliecť, či ísť na záchod. Paradoxné ale je, že dieťa bolo pred narodením úplne zdravé. „Ja som vynosila zdravé dieťa. Žiadala som o cisársky rez, lenže mi to nebolo poskytnuté. Malú vraj oživovali. Nič mi nepovedali. Šli sme domov s bábätkom, ktoré bolo zdravé,“  zaspomínala si Monika, ktorej dcérka sa po čase prestala mentálne vyvíjať.

Neprestajná 24-hodinová starostlivosť a nervy však Moniku pripravili o manželstvo. „Odkedy mám Amy, poriadne som nespala. Myslím si, že aj kvôli tomu mi stroskotalo manželstvo. Ja si myslím, že to nespracoval, keďže je hendikepovaná. Je to moja dcéra, aj keď je chorá. Prečo sa mám za to hanbiť? Prečo to mám zatajovať? Je to moja dcéra,“ myslí si tmavovláska. Hoci z nej cítiť veľké odhodlanie, silu a pozitívnu energiu, nie vždy to tak bolo.

Ako prezradila, niekoľkokrát si už chcela siahnuť i na život. „Musím byť silná kvôli deťom. Keby to tak nebolo, nesedíme tu a možno nie som medzi živými, lebo by som to už dávno vzdala. Boli také prípady, že človek si vyšiel na povalu, dala som si tam stoličku, lano... Bolo to aj tri, štyri razy. Ale potom som zliezla. Som si povedala, že nemôžem byť tak sprostá,“ zdôverila sa žena pred kamerami.

Najväčším problémom tejto rodiny v rámci bývania bola kúpeľňa, ktorá nie je bezbariérová. Monika tak musela svoju dcéru vlastnoručne prenášať z invalidného vozíka do vane, čo je fyzicky náročné. Keď úrady žiadala o príspevok na prerobenie kúpeľne, dostala studenú sprchu. Napriek tomu, že je Amy hendikepovaná na 90 percent, žiadosť o príspevok jej už trikrát zamietli. A to k diagnóze detská mozgová obrna pribudla ešte epilepsia a inkontinencia. Jej zúfalú situáciu vyrieši až Vilo Rozboril  s poslancom Igorom Matovičom, ktorý sa pre rodinu plesne po vrecku.


FOTO Matovič dal zbohom parlamentu, má nový džob: V montérkach s Rómami búral kúpeľňu


Pani Monike v ťažkých časoch štát nepomohol. Novú kúpeľňu jej urobil politik Igor Matovič vďaka  relácii V siedmom nebi.
Zobraziť galériu (7)
Pani Monike v ťažkých časoch štát nepomohol. Novú kúpeľňu jej urobil politik Igor Matovič vďaka relácii V siedmom nebi.

Viac o téme: Vilo RozborilV siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu