Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Majetok po zosnulej cvičiteľke Edite Sipeky: Aha, čo s ním rodina urobila!

Z domu, v ktorom kedysi žila Edita Sipeky, je dnes krásny penzión. Zobraziť galériu (10)
Z domu, v ktorom kedysi žila Edita Sipeky, je dnes krásny penzión.

SENEC – Spomienka hodná jej mena! V decembri to budú už štyri roky, čo nás navždy opustila najznámejšia bojovníčka s kilami – cvičiteľka Edita Sipeky (†51). Tú si však istotne pravidelne pripomenie každý, kto v Senci zazrie penzión nesúci jej priezvisko. Žiarivá a neprehliadnuteľná budova totiž pôsobí rovnako pozitívnym a optimistickým dojmom, aký bol počas života pre túto blondínku tak charakteristický.

Meno Edity Sipeky je Slovákom veľmi dobre známe. Usmievavá blondínka so šatkou svojsky obviazanou okolo hlavy bola totiž vzorom pre všetkých, ktorí bojovali s nadváhou. Cvičiteľku vo veľkej miere preslávila aj herečka Petra Polnišová. V relácii S.O.S ju totiž parodovala so chronicky známou vetou: „Cica, nežer!“.

Cvičiteľkin boj s kilami bol síce úspešný, no vojnu so zákernou rakovinou sa jej žiaľ vyhrať nepodarilo. Koncom roka 2010 zomrela. Po sebe zanechala zroneného manžela Júliusa a dvoch synov. Najbližšia rodina niesla stratu milovanej osoby pochopiteľne veľmi ťažko, no s pribúdajúcimi rokmi našla spôsob, ako zamestnať svoju myseľ iným smerom.

Z domu, v ktorom kedysi cvičiteľka žila, je totiž v súčasnosti penzión pútajúci pozornosť každého okoloidúceho. A to nielen výraznou žltou farbou. Do očí bijúci je aj nápis Villa Sipeky, ktorý na budove svieti a každému ihneď pripomenie známu blondínku. „Je to moje priezvisko, priezvisko mojich detí a áno, bolo to aj priezvisko mojej ženy,” poznamenal na margo pomenovania nehnuteľnosti vdovec Július. Príjemne pôsobiaci rodinný hotelík je v prevádzke zhruba rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu