Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dušan Hergott (†46): Posledné dni prepil s bezdomovcom

Zajtra to bude rok, čo večne usmiaty spevák Senzusu Dušan Hergott opustil tento svet. Zobraziť galériu (10)
Zajtra to bude rok, čo večne usmiaty spevák Senzusu Dušan Hergott opustil tento svet.

LIMBACH - Spevák skupiny Senzus Dušan Hergott († 46) prepil posledné tri dni svojho života s bezdomovcom Dušanom „Bosým“ Hrebíčkom (50)!

Na svojej chate v Slnečnom údolí vypil zosnulý spevák spolu s bezdomovcom počas posledného víkendu od piatka do nedele niekoľko fliaš whisky a tucty pív. Po návrate domov do Pezinka, v noci z nedele na pondelok 16. januára 2006, spevák obľúbenej kapely zomrel.

„Dušan strávil posledné tri dni života s bezdomovcom. Mal veľké srdce a cítil najmä s tými, ktorí sa ocitli na dne. Kupoval im štangle salám, cigarety, alkohol,“ potvrdil starší brat Dušana Hergotta František. Hergott dni pred svojou náhlou smrťou strávil v spoločnosti pezinského keramikára, pre ktorého je už roky domovom ulica. Na posledný víkend s kamarátom a štedrým mecenášom spomína bezdomovec „Bosý“ ešte aj po roku so zovretým hrdlom: „Duško Hergott prišiel do Slnečného údolia už v náladičke v piatok poobede. Najskôr zakotvil u suseda. Potom sme už u neho na chate spolu klábosili, popíjali whisky, srandovali.“

Dušan Hergott (†46): Posledné
Zobraziť galériu (10)
Ďalšie ráno sa scenár pitiek opakoval - Hergott spolu s kamarátom bezdomovcom zapíjali poldecáky whisky pivom. No spevák Senzusu začal nečakane vracať! „Navaril som mu polievku, vracal však ďalej,“ opisuje prvé príznaky blížiacej sa tragédie „Bosý“. Dvojica sa v nedeľu poobede rozlúčila, no Hergott odchádzal do Pezinka v zlom fyzickom stave. Podvečer si ľahol k televízoru, no, žiaľ, viac sa nezobudil. Oficiálnou príčinou Hergottovej smrti bolo krvácanie z pažerákových žíl do žalúdka a čriev. Jeho kamarát „Bosý“ zostal na chate v Slnečnom údolí sám. Spomína na Dušana a stráži jeho chatku, kde prespáva už roky, pred zlodejmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu