Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Bežná vec, ktorú máte doma aj vy, môže rušiť váš Wi-Fi signál: K tomuto router nikdy nepokladajte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Ak máte pocit, že s vaším Wi-Fi routerom nie je všetko v poriadku, pravdepodobne nie ste sami. Ako prezradil odborník z telekomunikačnej služby, príčinou môže byť predmet, ktorý máte v domácnosti možno aj vy. Zabudnite však na mikrovlnky, televízory či herné konzoly.

Aj keď to môže znieť ako bizarná konšpiračná teória, za problémy s vaším internetovým prepojím môže zrkadlo. Podľa telekomunikačnej spoločnosti Virgin Media O2 je to skutočne niečo, čo môže rušiť signál z vášho Wi-Fi routera. Reč je však o veľkých nástenných zrkadlách, nie malých vreckových zrkadlách. Dôvodom je, že sú vyrobené z tenkej vrstvy kovu. Ak necháte router kdekoľvek v blízkosti zrkadla, uistite sa, že je od neho vzdialený aspoň jeden meter, aby ste predišli možným problémom.

Bežná vec, ktorú máte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ako ukázal prieskum telekomunikačnej spoločnosti, umiestnenie Wi-Fi routera je skutočne rôznorodé. Spoločnosť sa opýtala 2 000 dospelých, či vedia, kam by mali umiestniť svoj Wi-Fi router. 41 percent opýtaných priznalo, že si ho necháva vedľa televízora alebo dokonca za ním, 12 percent ho nechalo na podlahe a šesť percent ho umiestnilo pod posteľ. 45 percent opýtaných však súhlasilo s tým, že by preorganizovali svoje domácnosti, aby posilnili Wi-Fi signál.

Gareth Lister, riaditeľ pre pripojenie spoločnosti Virgin Media O2, pre denník The Sun povedal, že najlepšie je Wi-Fi router umiestniť do oblasti, kde potrebujete mať najsilnejší signál. „Podobne ako mobilný telefón, nevystavujte router priamemu slnečnému žiareniu,“ uviedol. To znamená, že by ste router v žiadnom prípade nemali pokladať napríklad na parapety, pretože v opačnom prípade hrozí ich prehriatie.

Viac o téme: ZrkadloPripojenieInternet Wifi router
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu