Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Blondínka varuje pred umelou inteligenciou: Zneužila jej tvár na reklamu pre mužov! Šokujúce VIDEO

(Zdroj: TikTok/michel.c.janse)

USA – Incident, ktorý zažila TikTokerka Michel Janseová, poukazuje na riziká publikovania svojich fotografií či videí na sociálnych sieťach. Jedno z jej videí použila spoločnosť vyrábajúca tabletky na erektilnú dysfunkciu. Pomocou umelej inteligencie ho upravili a použili na propagáciu.

TikTokerka Michel Janseová v marci svojim sledovateľom vysvetlila, že jej podobizeň a hlas boli použité na propagáciu značky tabletiek na erektilnú dysfunkciu. Spoločnosť na vytvorenie falošného videa použila technológiu umelej inteligencie, aby výsledné zábery vyzerali dôveryhodne. Vo videu na TikToku Janseová vysvetlila, že túto hrôzostrašnú správu sa dozvedela po návrate zo svadobnej cesty. Celý incident ju pochopiteľne znechutil.

@michel.c.janse

storytime: AI stole my likeness and created a deepfake of me ✌🏼😅 believe nothing 🫡

♬ original sound - Michel Janse

„Najhoršie na tom je, že použili zábery zo zďaleka najzraniteľnejšieho videa, aké som kedy zverejnila na svojom kanáli,“ povedala vo svojom videu. „Sedela som vo svojej spálni a vysvetľovala veľmi traumatizujúce a ťažké veci, ktorými som si prešla v predchádzajúcich rokoch,“ dodala. Vysvetlila, že video, ktoré spoločnosť použila, natočila v spálni v jej starom byte. Mala na sebe šaty a vo falošnom videu hovorila o ich tabletke a diskutovala o sexuálnych ťažkostiach, ktoré mal jej partner.

Janseová potvrdila, že to nie je jej hlas, a povedala, že aj keď ju celá situácia veľmi znepokojuje, je dôležité, aby ľudia videli, ako sa umelá inteligencia zlepšuje. Používatelia sociálnej siete jej navrhli zvážiť právne kroky. „Toto je obrovský súdny spor – nájdite si dobrého právnika, vyhráte a privediete pozornosť k tejto záležitosti. Je mi veľmi ľúto, že sa vám to stalo,“ napísal komentujúci. „Vo vašom aj našom záujme ich, prosím, žalujte. Ľudia a spoločnosti za to musia brať zodpovednosť,“ pridal sa druhý. Iní na margo incidentu vyzdvihli opatrnosť pri publikovaní svojich fotografií na internete.

Viac o téme: TabletkyUmelá inteligenciaDeepfakeErektilna dysfunkcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu