Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zvrátené praktiky sériového vraha: Unášal ženy do odľahlej divočiny, tam ich lovil ako zver a... Ohavné!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: X/Twisted_Pod)

ANCHORAGE – Príbeh Roberta Hansena, sériového vraha, ktorý unášal a väznil ženy, znie ako z hororového filmu. Všetky z nich údajne odtiahol do odľahlej aljašskej divočiny, kde ich pravidelne mučil a znásilňoval. Okrem toho ich tam lovil ako zver.

V roku 1983 17-ročná Cindy Paulsonová horúčkovito pobehovala po ulici v Anchorage na Aljaške. Napokon sa jej podarilo zastaviť okoloidúce nákladné auto. Jeho vodiča Roberta Younta znepokojil Paulsonovovej zanedbaný vzhľad, a tak ju vzal do neďalekého motela a zavolal políciu. Paulsonová im povedala, že ju uniesol muž so zbraňou v ruke a odviedol ju k nemu domov, kde ju za krk pripútal k stĺpu v pivnici. Opakovane ju tiež znásilňoval a mučil.

Ako sa neskôr ukázalo, dotyčným mužom bol Robert Hansen a Paulsonová nebola jeho jedinou obeťou. V 70. a 80. rokoch 20. storočia Hansen uniesol niekoľko sexuálnych pracovníčok a vzal ich do svojho loveckého zámočku na ostrove v odľahlej aljašskej divočine. Tam ich vypustil do voľnej prírody a celé hodiny, a niekedy dokonca aj dni, ich lovil ako zvieratá. Polícia predpokladá, že Hanses mučil, znásilňoval a zabil najmenej 17 žien. Keby sa Paulsonovej nepodarilo utiecť, počet obetí mohol byť oveľa vyšší.

Paulsonová vysvetlila, že ušla vďaka krátkej Hansenovej nepozornosti. Čakala na zadnom sedadle auta, kým Hansen pripravoval lietadlo, ktorým ju chcel odviezť na odľahlý ostrov. Kým bol otočený chrbtom, tínedžerka vyliezla na predné sedadlo, otvorila dvere na strane vodiča a rozbehla sa smerom k neďalekej ulici, kde ju našiel vodič nákladného auta. V aute nechala svoje tenisky ako dôkaz. Keď však policajti z Anchorage Police Department (APD) vypočuli Hansena, Paulsonovej obvinenia poprel a uviedol, že sa mu len snažila spôsobiť problémy, pretože jej nechcel zaplatiť sumu peňazí, ktorú od neho žiadala.

Napriek tomu, že okolo roku Paulsonovej úteku polícia v blízkosti jeho pozemku našla množstvo tiel, Hansenovo tiché vystupovanie spolu s alibi od priateľa presvedčilo mužov zákona, aby ho neprenasledovali ako podozrivého. Až keď FBI poskytla profil osobnosti vraha, miestna polícia zistila, že Hansen bol skutočným páchateľom. Polícia napokon prehľadala Hansenov dom, kde našla mapu označenú malými „x“, z ktorých mnohé zodpovedali miestam, kde boli nájdené telá. Našli aj suveníry patriace jeho obetiam a množstvo strelných zbraní.

Zvrátené praktiky sériového vraha:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Hansen spočiatku svoje zločiny popieral, ale nakoniec sa priznal ku každému dôkazu, ktorý mu bol predložený, a priznal sa k množstvu útokov, ktoré sa začali v roku 1971. Čoskoro ho zatkli a odsúdili na 461 rokov väzenia bez možnosti podmienečného prepustenia. Zomrel v roku 2014 prirodzenou smrťou, informuje portál Yahoo Entertainment.

Viac o téme: VrahProstitútkyAljaškaRobert Hansen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu