Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší prešľap aeroliniek: Z lietadla vyhodili von celú rodinu

Brian sa dohaduje s letuškou Zobraziť galériu (3)
Brian sa dohaduje s letuškou (Zdroj: youtube/brian s)

LOS ANGELES - Človek by čakal, že letecké spoločnosti sa poučia a po škandále, kedy bolo na jeden let predaných viac leteniek, ako je v lietadle miest, sa už nič také nestane. Veľký omyl. Tentokrát sa sekli v Delta Airlines, keď na ich chybu doplatila celá rodina.

Brian Schear, jeho žena Brittany a ich dvojročný syn Grayson a ešte jedno ročné dieťa mali koncom apríla letieť z Hawaja do Los Angeles. Krátko predtým, než mali vzlietnuť, ich však palubný personál požiadal, aby vystúpili. Aerolinky totiž predali viac leteniek ako bolo miest v lietadle. 

Aerolinky vyhodili z lietadla pasažiera: Urobil niečo, čo ste možno niekedy chceli spraviť aj vy

Pracovníci od Briana chceli, aby uvoľnil miesto, na ktorom sedel jeho syn, pretože bolo určené pre niekoho iného. "Vy odo mňa chcete, aby som to miesto dal niekomu inému, napriek tomu, že som zaň riadne zaplatil? To nie je správne," hovorí na videu zamestnankyni leteckej spoločnosti. Tá odvetila, že keďže má chlapec len dva roky, nemôže sedieť v autosedačke, ale musí sedieť niekomu na kolenách. 

Ďalší prešľap aeroliniek: Z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/brian s)

Schear s tým nakoniec súhlasil, no i tak to nestačilo. Letušky mu neskôr oznámili, že musí s celou svojou rodinou vystúpiť. "Povedali nám, že ak nevystúpime, pôjdeme obaja do väzenia a že nám zoberú deti," uviedol pre televíziu KABC. Brian dotyčné sedadlo pôvodne kúpil pre svojho osemnásťročného syna Masona, no ten nakoniec letel skorším spojom, a tak jeho sedadlo prebral mladší Grayson. Letušky potom za ním prišli a povedali mu, že sedadlo potrebujú pre ďalšieho pasažiera a keďže meno na rezervácii sa nezhodovalo s tým, kto skutočne v sedadle sedel, mysleli si, že majú právo žiadať, aby Grayson vystúpil. Jeho rodičia by ho samozrejme nenechali samotného, a tak musela z lietadla vystúpiť celá rodina. Tá nakoniec na druhý deň minula na nové letenky ďalších 2000 dolárov. 

Ďalší prešľap aeroliniek: Z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/brian s)

Hovorkyňa Delta Airlines vyjadrila nad udalosťou ľútosť. "Ospravedlňujeme sa za to, čo musela prežiť táto rodina. Naši pracovníci sa s ňou už spojili a snažia sa nájsť nejaké vhodné riešenie tejto nepríjemnej situácie." 

Viac o téme: Delta airlinesŠkandálAerolinky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu