Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podivné otázky adresované cestovkám: Ľudia, to nemyslíte vážne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Podľa otázok adresovaných agentom austrálskych cestovných kancelárií sa zdá, že medzi miestnymi cestovateľmi sa nájde dosť zmätených jedincov. Zistil to spravodajský server news.com.au, ktorý sa spýtal zástupcov cestoviek, aké najpodivnejšie, najkurióznejšie alebo najhlúpejšie otázky, požiadavky či sťažnosti kedy dostali.

"Nechcem niektoré otázky označovať za hlúpe, pretože sme vždy radšej, keď sa klienti pýtajú na všetko, čo im napadne, než aby ich potom na mieste čokoľvek zaskočilo," uviedla Jenni Marrová, manažérka jednej z austrálskych cestoviek. "Ale je pravda, že sa občas stretneme s otázkami, ktoré nás pobavia," dodala a pripojila najobľúbenejšie, s ktorými sa počas kariéry stretla. "Keď nezaplatím rezerváciu sedadla v lietadle, budem musieť stáť?" Alebo reakcia na oznámenie, že Vietnam vyžaduje víza: "Ja mám Mastercard, musím ju v banke zmeniť na Visa kartu?"

Slovenka sa vybrala na dobrodružnú cestu: Skúsenosť s cestovkou ju na smrť vydesila

Jej kolega Matt Castell z inej cestovnej kancelárie tvrdí, že agenti milujú bizarné požiadavky, vďaka ktorým sa udržujú neustále v pohotovosti. Napríklad keď sa zákazník pýta, ako má nenápadne prepašovať zásnubný prsteň cez letiskovú ochranku, aby sa o ňom nedozvedela jeho priateľka, ktorú chcel počas romantickej dovolenky požiadať o ruku. 

Podivné otázky adresované cestovkám:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Na opačnej strane bol naopak požiadavku páru, ktorý sa rozišiel po tom, čo si spoločne kúpili dovolenku bez možnosti ju stornovať. A agent cestovky mal zabezpečiť, že budú sedieť každý na opačnom konci lietadla, aby sa nemuseli vidieť. 

Ďalšiu kategóriu tvoria neobvyklé položky, ktoré si cestovatelia chcú pribaliť do batožiny a zisťujú, či je to možné. Napríklad 23 kg kreviet na Nový Zéland, kýblik s kuraťom z KFC do Manily, popol zosnulého príbuzného a dokonca aj mumifikovaná hlava. Kim Culyerová, autorka stĺpčekov píšuci o cestovaní, tiež nazbierala množstvo kurióznych otázok. 

- "Pijem len Coca-Colu, koľko prepraviek si so sebou môžem vziať na výletnú plavbu?"

Podivné otázky adresované cestovkám:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

- "Mám vyrážku kedykoľvek niekam vyrazím s ruksakom, čo by ste mi odporučila?"

- "Nechcem letieť v lietadle s plačúcimi bábätkami, ako to mám zariadiť?"

Mohlo by vás zaujať:
Tip na vysnívanú dovolenku od slovenskej modelky: Mexický raj na zemi!

A čestné miesto na jej zozname tvorí muž, ktorý jej napísal rozhorčenú sťažnosť, pretože vo svojom stĺpčeku nezdôraznila, že na Fidži rastú kokosové palmy. A on mal po celý čas pobytu strach opustiť izbu, aby mu nejaký kokos nespadol na hlavu a nezabil ho. 

Podivné otázky adresované cestovkám:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

A čestné miesto na jej zozname tvorí muž, ktorý jej napísal rozhorčenú sťažnosť, pretože vo svojom stĺpčeku nezdôraznilo, že na Fidži rastú kokosové palmy. A on mal celý čas pobytu strach opustiť izbu, aby mu nejaký kokos nespadol na hlavu a nezabil ho.

Viac o téme: DovolenkaCestovná kancelária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu