Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

ZOZNAM najdrahších zvierat na svete: Tvory, ktoré stoja viac ako váš dom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Aj zviera sa častokrát stáva predmetom vianočného obdarovávania, hoci nie vždy je to šťastné riešenie. Predstavíme vám päť zvierat, ktoré by ste za žiadnych okolností nemali nikomu darovať, pretože starostlivosť o ne, ale i oni sami, sú tak nákladné, že by to zrejme váš rozpočet položilo na kolená.

Náklonnosť ľudí k zvieratám siaha tisícky rokov do minulosti. Vlastniť domáceho miláčika vôbec nie je lacná záležitosť. Priemerná celková suma starostlivosti o psa či mačku počas jej života dosahuje tisícky eur. Simon Booth, zakladateľ spoločnosti Green Pantry, ktorá dodáva krmivo pre psov a mačky, zostavil rebríček piatich najdrahších zvierat. 

Mohlo by vás zaujať:
Megadávka roztomilosti: Upozorňujeme, že sa z tých fotiek roztopíte!

Biely lev

Tieto nádherné mačkovité šelmy sú veľmi vzácne. Dá sa na ne natrafiť len v odľahlých častiach juhoafrického Národného parku Kruger, dohromady ich na celom svete žije údajne len okolo tristo. Keby ste ho predsa len mali vlastniť, pripravte si 105-tisíc. 

ZOZNAM najdrahších zvierat na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Labrador

Labrador patrí k najpopulárnejším psím plemenám. Jeho kúpa vás (oficiálne) vyjde na niekoľko stovák eur. Majitelia za svojho Lancelota Encora ale zaplatili niekoľkotisícnásobne viac. Keď v roku 2012 zomrel jeho predchodca Sir Lancelot, Edgara a Ninu Ottových to tak zdrvilo, že sa ho rozhodli naklonovať. Vyšlo ich to na 155-tisíc dolárov (148-tisíc eur). 

Krava plemena Holstein

Krava plemena Holstein sa oficiálne stala najdrahšou kravou na svete, keď ju v roku 2013 kúpili kanadskí investori za závratných 1,2 milióna dolárov (1,14 milióna eur). Missy bola preto tak drahá, lebo má vraj perfektné proporcie, vemená aj prsné bradavky. 

Tibetský mastiff

Toto ázijské plemeno je považované za najdrahšie psie plemeno na svete. Na Ďalekom východe sa chápe ako symbol bohatstva a luxusu. Najdrahší tibetský mastiff sa predal v Číne v prepočte za 1,36 milióna eur.

ZOZNAM najdrahších zvierat na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Kôň

Asi nie je prekvapením, že zoznamu najdrahších zvierat na svete kraľuje kôň. Konkrétne závodný. Nakoniec, konské preteky sú vraj športom kráľov. Závodný kôň menom Green Monkey pokoril všetky rekordy, keď sa v roku 2006 predal na aukcii za 16 miliónov dolárov (15,2 milióna eur). No napriek tomu, že išlo o potomka dvoch čistokrvných šampiónov, nevyhral ani jeden pretek a odišiel do dôchodku o štyri roky neskôr. 

ZOZNAM najdrahších zvierat na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Viac o téme: Najdrahšie zviera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu