Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kuriér urobil matke zo života peklo: Neotvárala dvere, tak na ňu poslal sociálku

Patty so svojimi dvoma pokladmi Zobraziť galériu (2)
Patty so svojimi dvoma pokladmi (Zdroj: Youtube/ABC News)

HARTFORD - Jediné unáhlené rozhodnutie doslova urobilo peklo zo života jednej matke z amerického štátu Connecticut. Patty Levreaultová bola doma so svojimi dvoma deťmi, ktoré pozerali televíziu, keď vtom zazvonil zvonček na dverách.

Patty sa pozrela cez okno a videla, že je to poslíček. Bola však ešte stále v pyžame a bolo jej trápne takto otvárať dvere, tak sa išla prezliecť do kúpeľne. Rátala s tým, že kuriér nechá balík predo dvermi a odíde. O chvíľu neskôr pred jej domom zaparkovali tri policajné autá. Kuriér totiž zavolal sociálku, pretože si myslel, že deti sú doma samé. 

Kuriér urobil matke zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Američanka sa teraz bojí, že jej ich úrady odoberú alebo že pôjde do väzenia. Podľa Levreaultovej je tento incident len jedným z mnohých, ku ktorým dochádza v dôsledku toho, že neznámi ľudia robia urýchlené rozhodnutia o iných rodičoch bez toho, aby mali k dispozícii všetky potrebné informácie.

Kuriér urobil matke zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Je to akokeby striehli na sebemenší prešľap a mohli potom poukázať na ich slabiny. "Ľuďom už vadí pomaly aj to, keď svoje deti necháte hrať sa samé na dvore alebo ich necháte ísť samé do školy," povedala Dana Pointsová, šéfredaktorka magazínu Rodičia. 

Nový výskum ukázal, že väčšina hlásení týkajúcich sa údajného zanedbávania starostlivosti o deti sú neopodstatnené. Zatiaľ čo na tom, keď sa chcú ľudia uistiť, že deti sú v bezpečí, nie je nič zlé, je v tomto smere veľmi dôležité sa najprv poriadne oboznámiť s danou situáciou, predtým, než začnú konať a burcovať úrady na ochranu detí. 

Viac o téme: Zanedbanie starostlivostiSociálka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu