Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na Slovensko prichádza 150 modelov dopravných prostriedkov postavených z LEGO® kociek

LEGO® model prvého transkontinentálneho vlaku Orient Express. Model je postavený z 3 500 kusov kociek. Zobraziť galériu (5)
LEGO® model prvého transkontinentálneho vlaku Orient Express. Model je postavený z 3 500 kusov kociek. (Zdroj: PR)

Kto by nepoznal stavebnice LEGO®, ktoré už viac ako 50 rokov zabávajú deti a dospelých na celom svete? Moderný dizajn klasickej kocky zo stavebnice vznikol už koncom prvej polovice minulého storočia.

Od výroby drevených hračiek a prvotných verzií plastových kociek sa Lego Group postupne prepracovala k navrhnutiu a produkcii veľkého množstva  tematicky ladených a licencovaných sérií. K najznámejším a najpopulárnejším sériám v súčasnosti jednoznačne patria Lego City a Lego Friends, ale podľa tém sú to hlavne Lego Star Wars a Lego Harry Potter. 

Boeing 314 Clipper - LEGO® model známeho amerického hydroplánu z r. 1939, ktorý zabezpečoval prepravu civilov na prvej pravidelnej komerčnej linke medzi USA a Európou. Model je postavený z 4 750 kusov kociek

Na Slovensko prichádza 150
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Výstava Kocky na cestách je určená pre všetkých fanúšikov legendárnych LEGO® stavebníc a tých, ktorí si radi stavajú vlastné  modely. Už 28. septembra sa v priestoroch galérie  Design factory v Bratislave na ploche 1500 metrov štvorcových predstaví slovenským návštevníkom viac než 150 modelov dopravných prostriedkov vyrobených z LEGO® kociek.  Milovníkov techniky potešia úchvatné modely dopravných prostriedkov, ktoré sú postavené podľa originálnych predlôh z rôznych historických období. Svoj slávny príbeh tak návštevníkom znovu odhalia Titanic i vlajková loď Golden Hind, na ktorej Francis Drake oboplával zemeguľu. Svoju históriu prezradia aj monoposty F1, na ktorých jazdili najznámejší piloti F1 na svete  Lewis Hamilton, Michael Schumacher a Ayrton Senna. Prvé pristátie na Mesiaci zažijeme s raketou Saturn z misie Apollo 11, výskumnú prácu na Mesiaci nám priblížia lunárny modul z misie Apollo 15 a  mesačný elektromobil. Výstava Kocky na cestách  nás prevedie bohatou históriou dopravy od vynájdenia kolesa až po vesmírne lety do kozmu. Osobné autá, autobusy, vlaky, lietadlá, motorky ba i bicykle a ich každodenné využívanie sú neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Ich prvé prototypy a konštrukčne zdokonalené verzie pochádzajúce z rôznych kútov sveta teraz uvidíme na jednom mieste. Edukatívna  výstava Kocky na cestách sa svojím zameraním na históriu a vývoj dopravy vo svete stáva ideálnou príležitosťou spojenia hry s nenásilnou formou učenia sa. Jednotlivé exponáty dopravných prostriedkov sú doplnené zaujímavými textami a informáciami o ich histórii a úlohách, ktoré zohrali v dejinách ľudstva.

LEGO® modely luxusných áut Rolls Royce Silver Ghost, Bugatti Royal a Hispano Suiza H6C, ktoré sú postavené z 1600 kusov kociek

Na Slovensko prichádza 150
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Detail luxusného zaoceánskeho parníka Titanic, ktorého model je postavený z 200 000 kusov LEGO® kociek

Na Slovensko prichádza 150
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Slovenskú výstavu dopravných prostriedkov dopĺňajú doslova „obrie“ modely zo stredovekej mytológie a ríše fantázie ako napríklad 4-metrový okrídlený drak, takmer 2-metrový stredoveký rytier alebo bájny jednorožec.  Výnimkou nie sú ani ďalšie postavy zo sveta rozprávok, ktoré na rozšírenej výstave uvidíme v životnej veľkosti.

Svoju zručnosť a kreativitu budete môcť preukázať  pri stavbe vlastných kúskov v interaktívnej zóne spolu s ďalšími fanúšikmi tejto populárnej stavebnice.

Pre škôlkarov a školákov sprevádzaných pedagógmi sú pripravené  vstupenky za zvýhodnené ceny. Pre súťaživých školákov sme vymysleli zaujímavú úlohu, pri ktorej si nielen preveria svoje technické zdatnosti a znalosti, ale môžu  získať aj dopravu a vstupné na výstavu pre celú triedu zadarmo. Podmienky súťaže, ktorá prebieha do 12.10.2016 nájdete na stránke www.experioreurope.com alebo na FB stránke Kocky na cestách - výstava pre deti.

Nechajte sa vtiahnuť do histórie ikonických dopravných prostriedkov na výstave Kocky na cestách od 28.9.2016 do 11.11.2016 v Design factory v Bratislave.

Všetky aktuálne informácie o výstave a zvýhodnených cenách vstupeniek získate na stránke  

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu