Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na pochode za práva gayov sa stalo niečo neskutočné: VIDEO Policajt si kľakol a potom to prišlo!

Aj chlapi vedia byť romantickí. Zobraziť galériu (2)
Aj chlapi vedia byť romantickí. (Zdroj: YouTube/ItTV, Twitter/MET LGBT Network )

LONDÝN - Cez víkend sa v Londýne uskutočnil tradičný pochod za práva skupiny LGBT, ktorý sa každoročne koná po celej krajine. Jeho účastníci však tentokrát zažili aj nevšednú udalosť, keď jeden z policajtov zapojených do sprievodu vystúpil z radu, aby mohol požiadať o ruku svojho partnera. Na veľkú radosť jasajúceho davu.

Slovensko je opäť na čiernej listine: Európska agentúra hodnotila postavenie gayov

Policajti a policajtky pochodujúci vo formácii po ulici Regent Street v centre Londýna sa na chvíľu zastavili, aby ich kolega mohol učiniť zásadný životný krok. Keď vystúpil z radu, podišiel k svojmu partnerovi Jonathanovi Sammonsovi, stojacemu medzi divákmi za zábranou, kľakol si na koleno a pred všetkými prítomnými ho požiadal o ruku.

Na pochode za práva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/ItTV, Twitter/MET LGBT Network )

Jeho potešený a pravdepodobne aj prekvapený priateľ okamžite povedal áno a pár sa spolu vyobjímal aj vybozkával za nadšených ovácií davu. Dokonca sa na scéne objavili aj dva poháre so šampanským. Po krátkom rozhovore pre médiá sa policajt znovu zaradil do formácie a sprievod pokračoval v pochode.

"Nemám slov! Úžasné! Ach môj bože, nemôžem uveriť, že to urobil," zveril sa Sammons so svojimi pocitmi televíznemu kanálu ITV News. Jeho partner policajt dodal, že to síce plánoval, ale nevedel, že to dopadne práve takto. Napokon sa ukázalo, že jeho nápad nebol až taký originálny, keďže počas LGBT akcie sa odohrala ešte jedna podobná žiadosť o ruku. Tentokrát medzi dvomi policajtmi.


Sprievodu sa zúčastnilo 80 príslušníkov metropolitnej polície, ktorí takto podporili a prezentovali rozmanitosť medzi dôstojníkmi. Informoval britský portál MailOnline.

 

Viac o téme: LGBT
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu