Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladíkovi sa podarilo to, čo ešte nikomu inému: Úplnou náhodou kúpil Google, takto!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal.sk)

NEW YORK - Už ste niekedy skúšali vygúgliť vlastné meno? Väčšina z vás určite odpovie áno. Nuž, istý mladík gúglil Google, a to dovtedy, až kým ho nevlastnil. Hoci len na veľmi krátky čas. Možno keby držal jazyk za zubami, mohol byť už z neho teraz milionár.

Sammy Ved sa nedávno virtuálne prehrabával v doménach na Google Domain, keď si všimol, že adresa Google.com je dostupná. Američan si myslel, že pravdepodobne ide len o nejakú chybu, no i tak sa rozhodol, že ju skúsi kúpiť. Na jeho veľké prekvapenie obchod prebehol úspešne a on sa za 12 dolárov (10,7 eura) stal majiteľom najnavštevovanejšej domény na svete. To by určite urobilo dojem aj na zakladateľa Google, Larryho Pagea. 

Mladíkovi sa podarilo to,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: betagoogle.com)

"Kedysi som v spoločnosti Google pracoval. Nejak to ostalo vo mne a z času na čas som a s tým produktom ešte trochu pohrával. Prezeral som si voľné domény, naťukal som Google.com a ono, predstavte si, to bolo voľné. Predpokladal som, že je to len nejaký "bug", ale nie, naozaj mi to povolilo kúpiť najznámejšiu doménu na svete," povedal Ved stránke Business Insider. 

Ako hrdý, ale najmä náhodný, majiteľ Google, Sammy začal dostávať interné informácie o firme, ktoré okamžite posunul bezpečnostnému oddeleniu Google. Vďaka tomu si spoločnosť uvedomila, čo sa vlastne stalo a transakciu zrušila. Ponaučenie do budúcna - ak sa vám niekedy podarí vlastniť najúspešnejšiu doménu na svete, nehovorte im to. Počkajte, kým na to prídu sami. 

Viac o téme: DoménaGoogle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu