Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Susan (†66) sa len chcela pretočiť v posteli na druhý bok: Spustila sa šialená reťazová reakcia!

Susan s Michaelom Manningom Zobraziť galériu (2)
Susan s Michaelom Manningom (Zdroj: Facebook)

PLYMOUTH - Vyše dvestokilová žena zomrela po bizarnom incidente, ku ktorému došlo v jej dome. Praskla pod ňou posteľ, v dôsledku čoho ju vystrelilo do vzduchu a do nábytku. Táto príhoda je určite kandidátom na Darwinovu cenu, ktorá sa každoročne udeľuje za najbizarnejšie úmrtie.

Susan Ann Mabenová odišla z tohto sveta veľmi podivným spôsobom. Nedávno, keď sa snažila pretočiť v posteli na druhý bok, sa totiž pod jej obrovským telom vážiacim 203 kilogramov zlomila posteľ. Následne preletela cez polku a izby a narazila na stoličku, pričom v dôsledku nárazu si zlomila bedrový kĺb a nohu.

Privolaní záchranári mali veľký problém s prevozom šesťdesiatšesťročnej ženy do nemocnice. Najprv uvažovali, že odstránia jedno okno, cez ktoré ju potom vytiahnu von. Nakoniec sa šiestim z nich podarilo obéznu pacientku horko-ťažko vytiahnuť von cez predné dvere a naložiť do pristavenej sanitky. Susan, ktorá mala štyri deti a šesť vnúčat, bola ale bohužiaľ krátko po prevoze do nemocnice 12. júna prehlásená za mŕtvu.

Susan (†66) sa len
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Mabenová bola na lôžko pripútaná niekoľko rokov kvôli morbídnej obezite. Rapídne pribrala po tom, ako začala užívať lieky na astmu, dýchavičnosť a cukrovku. Vyšetrovanie odhalilo, že posteľ sa pod jej telom stala nestabilnou a rozkolísanou, čo žena vyriešila ťažkými krabicami, ktorými upevnila jej nohy. Škatule ale nedávno jej šesťdesiatročný opatrovateľ Michael Manning dal preč, pretože byt nanovo vymaľoval. Nevrátil ich späť, a tak sa posteľ prakticky stala časovanou bombou. Podľa informácií výrobcu bola Susan o viac ako 40 kíl ťažšia, než bola maximálna odporúčaná hmotnosť pre posteľ.

Susan (†66) sa len
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

"Pre tú posteľ bola priťažká. Zomrela v dôsledku jej kolapsu. Dúfam, že to zvýši všeobecné povedomie o tom, aby ľudia dbali na to, či majú doma správnu posteľ prispôsobenú ich telesným proporciám," uviedol koroner Ian Arrow.

"Je ťažké povedať, čo presne sa stalo, pretože keď som prišiel do izby, už ležala na podlahe. Zdravotníci ju dlho nevedeli dostať von. Mala modriny na celých ramenách od toho, ako ju niesli von. Myslel som, že spí, ale ona vlastne zomrela. Vyzerala tak uvoľnene. Bol som rád, že konečne našla svoje pohodlie. Bola to skvelá žena, bude mi veľmi chýbať," dodal Manning.

V lekárskej správe je ako príčina smrti uvedené respiračné zlyhanie, chronická obštrukcia pľúc, zlomenina bedra, morbídna obezita, chronické ochorenie obličiek, diabetes 2. typu. Informoval portál metro.co.uk.

Viac o téme: PosteľSmrťDarwinova cenaSusan Ann Maben
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu