Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pusinkové pluto-ponožky ako účinné prepojenie dizajnu s charitou

Plutožky v júni OZ Pluto predstaví aj na Detskom trhu Zobraziť galériu (4)
Plutožky v júni OZ Pluto predstaví aj na Detskom trhu (Zdroj: OZ P(L)UTO)

Tesne pred Medzinárodným dňom detí bol ľuďom, ktorí sa zaujímajú o dizajn i charitu zároveň, predstavený originálny voňavý ponožkový balíček. Ide o spoločný výsledok odevnej značky Puojd, chránenej dielne Aliis a OZ P(l)uto. Užite si v lete pusinkové pluto-ponožky, zvané plutožky!

Každý módny štylista vám povie, že najväčší prehrešok leta sú ponožky v sandáloch. Verte, že vďaka najnovšiemu produktu značky Puojd a OZ P(l)uto sa k tomu skôr či neskôr uchýlite – pusinkové ponožky sú totiž unikát. Zároveň ich kúpou (i nosením) podporíte dobrú vec.

Zrealizovaný slovenský kreatívny aj charitatívny nápad

Voľné pokračovanie projektu "Šaty robia človeka" je aj v roku 2015 tu. Tentoraz členky OZ P(l)uto oslovili kežmarskú odevnú dizajnérku Michaelu Bednárovú, ktorej renomovanú značku Puojd poznať aj za hranicami Slovenska. Zakladateľka OZ Pluto Kristína Baluchová sa s Miškou pozná ešte zo školských čias. Teraz konečne prišiel správny čas na realizáciu kreatívneho a zároveň charitatívneho nápadu – vytvoriť pusinkové ponožky (zvané aj plutožky), ako súčasť voňavého ponožkového balíčka.

Michaela Bednárová pracuje vo svojej tvorbe so slovenskými motívmi, vo svojom portfóliu má tuniky, legíny i ponožky so slovenskými znakmi, mapami SR, nanukmi či klasmi. Zakladateľka OZ Pluto, Kristína Baluchová, poprosila Michaelu nahradiť vzory na novom pluto-výrobku niečím ďalším, originálnym. Kristína sa ako psychologička a spisovateľka najprv hrala so slovíčkami a ich významami, v hlave jej vírili slogany v štýle: "nôžky bozkávam", "všetci sme na tento svet prišli bosí"... A tak vznikli pod taktovkou Puojdu pusinkové pluto-ponožky – plutožky, obohatené o voňavé vrecúška z chránenej dielne Aliis s motívom bozku.

Každý predaný pár plutožiek ako spätná väzba

Klienti a klientky Aliis dotvorili pusinkové plutožky levanduľovým vrecúškom v podobne ladených farbách, aby mali zákazníci z výrobku, zakúpeného v Plutošope, dlhodobo dobrý pocit. Každý predaný pár ponožiek v pánskych, dámskych i detských veľkostiach s priloženým vrecúškom odovzdáva priamu spätnú väzbu klientom a klientkám nielen v chránenej dielni Aliis, ale všetkým zapojeným chráneným dielňam a domovom sociálnych služieb do pluto-siete. Keďže výťažok z predaja putuje na podporu ďalších aktivít, najmä tvorivých workshopov OZ P(l)uto.

Inovatívnou nie je len samotná forma sociálnej inklúzie – prepojenia charity s módou (výrobou modelov a doplnkov v slovenských sociálnych zariadeniach), ale i zabezpečenie financovania a prevádzky Plutošopu na báze sociálneho podniku, ktoré je na Slovensku stále zriedkavosťou. Celý voňavý ponožkový balíček si bude možné od júna zakúpiť v kamennom charitatívnom obchodíku Plutošop v centre Bratislavy (alebo po dohode emailom na dobierku). Plutožky členky OZ Pluto predstavia aj na júnovom Detskom trhu v rámci festivalu „Kde bolo, tam bolo“ v Bratislave. Viac informácií nájdete na www.ozpluto.sk.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu