Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záhadnú pyramídu na Aljaške zatajili aj médiá: Vláda údajne využíva mimozemské zdroje!

Záhadná pyramída na Aljaške máta nejedného vášnivého fanúšika tajomstiev Zobraziť galériu (3)
Záhadná pyramída na Aljaške máta nejedného vášnivého fanúšika tajomstiev (Zdroj: google maps)

JUNEAU - O tom, čo americká vláda zatajuje, sa popísalo už veľa. Určitá skupina ľudí, ktorá sa práve tajomstvami zaoberá najradšej, už viac ako 20 rokov okukuje aj istý nález na Aljaške. O obrovskej pyramíde, ktorá sa má skrývať pod povrchom, sa totiž v roku 1992 zmienila aj istá televízna stanica. Odvtedy sa však tvári, že nič podobné nikdy nevysielala.

Pyramída by sa mala nachádzať 150 metrov pod povrchom, mala by siahať do hĺbky až 750 metrov, jej výška teda činí 600 metrov. To, že geologické výskumy objavili doposiaľ najväčšiu pyramídu na svete, uviedla vo večernom vysielaní pred 22 rokmi Channel 13. Správu si vtedy zapamätal aj Douglas Mutschler, ktorý s ďalšími 39 kolegami, členmi jednotky Fort Richardson trávil čas na Aljaške.

Keď však na druhý deň zašiel do priestorov televíznej stanice v Anchorage, povedali mu, že podobnú správu nikdy neodvysielali. Douglasa to prekvapilo, nechápal, čo sa stalo. Pri odchode ho pristavil jeden z technikov a pošepkal mu, že okamžite po odvysielaní správy o náleze pyramídy prišiel príkaz, aby všetky materiály vymazali. Douglas tak začal pátrať po ďalších informáciách.

Svoju úlohu, samozrejme, zohrávala aj Národná bezpečnostná agentúra (NSA), ktorá všetky informácie tohto druhu uchováva. Vo Fort Meade v Marylande však Douglas opäť nepochodil, nikto mu nechcel podať žiadne informácie. Dokonca stratil aj povolenie navštíviť tamojší archív, keď sa prišlo na to, čo hľadá. Zo zúfalstva sa po niekoľkých rokoch bezvýsledného pátrania obrátil na známu investigatívnu novinárku Moulton Howeovú, ktorá sa venuje práve podobným záhadám.

Záhadná pyramída na Aljaške
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google maps)

Do mailu, ktorý jej poslal v roku 2012, napísal všetko, čo o pyramíde vedel. Linda bola najprv ostražitá, no keď si overila jeho totožnosť a niektoré čiastkové informácie, zahryzla sa do príbehu naplno. Linda si najala lietadlo a fotografa a chcela nájsť oblasť sama, no videla iba časť krajiny s redšou vegetáciou. Vysvitlo, že pyramída sa nachádza v oblasti zvanej aljašský trojuholník, ktorý „funguje“ podobne ako ten bermudský. Ľudia tam často pozorujú neidentifikovateľné lietajúce predmety a lietadlá aj s posádkou miznú. Trojuholník leží medzi mestami Juneau, Anchorage a Barrow.

Najdôležitejšie bolo, že pyramídu bolo vidieť aj na mapách spoločnosti Google, išlo o podozrivý štvorcový tvar uprostred aljašskej tundry. Čoskoro však aj mapa prešla úpravou, celú oblasť bolo vidieť len ako rozmazanú krajinu.

Záhadná pyramída na Aljaške
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google maps)

Celej teórii pomohla aj správa od pilota spoločnosti Alaska Airlines, ktorý však nechcel, aby bolo jeho meno zverejnené. Ten napísal, že kedysi pracoval ako pilot aj pre Letectvo Spojených štátov amerických a raz musel pristáť na malom letisku Farewell Airport, ktoré mal na starosti Úrad civilného letectva a neskôr Federálny úrad pre letectvo. Iba 1514 metrov dlhá trať sa nachádza až 100 kilometrov od najbližšieho mesta a asi 112 kilometrov od pyramídy.

Linda sa o pravdivosti všetkých tvrdení presvedčila až keď jej prišiel mail od Brucea L. Pearsona z New Jersey. Bruceov otec vraj tri roky pracoval pre spoločnosť Western Electric na tajnom projekte v podzemnej elektrárni na Aljaške. Išlo údajne o neznámu technológiu, ľuďmi nevytvorený generátor z kameňa. Tento zdroj energie by mohol zásobovať aj celú Kanadu. Prípadom sa naďalej zaoberá v snahe nájsť nezvratné dôkazy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu