Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Viceprezident Googlu tajne tromfol Baumgartnera: VIDEO voľného pádu, ktorým prekonal tri rekordy!

Viceprezident Googlu tromfol Baumgartnera Zobraziť galériu (2)
Viceprezident Googlu tromfol Baumgartnera (Zdroj: Paragon Space Development Corporation)

ROSWELL - Viceprezident americkej internetovej spoločnosti Google Alan Eustace pri svojom piatkovom skoku s padákom prekonal niekoľko rekordov. Päťdesiatsedemročný manažér skočil v špeciálnom skafandri z rekordnej výšky 41 419 metrov, do ktorej ho vyniesol balón plnený héliom. O viac ako dva kilometre tak prekonal aj slávneho Felixa Baumgartnera.

Eustace v absolútnej tichosti včera absolvoval riskantný zoskok, ktorým v niektorých ohľadoch tromfol známeho rakúskeho extrémneho skokana Felixa Baumgartnera. Nechal sa balónom vyniesť až do stratosféry, kde sa od neho následne pomocou výbušniny odpojil.

Viceprezident Googlu tromfol Baumgartnera
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Paragon Space Development Corporation)

Počas nasledujúceho voľného pádu, ktorý trval približne pätnásť minút, viceprezident internetovej spoločnosti letel 37 617 metrov a dosiahol rekordnú rýchlosť 1321 kilometrov za hodinu. Prekonal tak rýchlosť zvuku a zároveň tri rekordy - výška, z ktorej zoskočil, rýchlosť, ktorú pri voľnom páde dosiahol, a dĺžka voľného pádu.

Alanov skok bol súčasťou projektu spoločnosti Paragon Space Development Corporation zameraného na skúmanie stratosféry. Prípravy na zoskok trvali tri roky a prebiehali v úplnej tichosti "Bolo to úžasné. Videl som temnotu vesmíru a taktiež jednotlivé vrstvy atmosféry," vyhlásil Eustace. Upozornil však, že na rozdiel od pozemných pozorovateľov nepočul tresk sprevádzajúci prekonanie rýchlosti zvuku. "Bola to poriadne divoká jazda, ale zároveň nádherná," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu