Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenskí fotografi bodovali v Číne: Získali hlavné ocenenie!

Zuzane Senášiovej a Ľubomírovi Sabovi z LSZphotography sa v Číne naozaj darilo. Zobraziť galériu (14)
Zuzane Senášiovej a Ľubomírovi Sabovi z LSZphotography sa v Číne naozaj darilo. (Zdroj: LSZPhotography)

BRATISLAVA - Slovenskí fotografi zožali za hranicami našej krajiny veľký úspech. Podarilo sa im totiž zabodovať na medzinárodnej súťaži Asia Trend Awards v Číne. Zuzana Senášiová a Ľubomír Sabo z LSZphotography si z ďalekého východu odniesli hlavné ocenenie v kategórii Asia Top Trend Photographer 2014.

Každý rok sa v Číne, v meste Čcheng-tu, koná súťaž Asia Trend Awards, na ktorej sa stretnú stovky ľudí z celého modného biznisu. Ide o odovzdávanie cien pre najlepších make-up artistov, kaderníkov, fotografov, stylistov, módnych návrhárov, modelov, modeliek, hercov a herečiek. 

Toto medzinárodné fashion fórum, kde sa vymieňajú skúsenosti a názory pozvaných hostí, sa organizuje pod záštitou čínskej vlád a trvá 4 dni. Počas nich sa konajú módne prehliadky, fotenia, tlačové konferencie a slávnostný galavečer vysiela čínska televízia v priamom prenose. 

Nominované bolo tento rok aj fotografické duo LSZphotography (Zuzana Senáčiová a Ľubomír Sabo), ktorí boli vybratí z viac ako 250 profesionálnych fotografov. Pozvánku do finále získali na základe svojho 5 - ročného portfólia, ktoré sa organizátorom posielalo 6 mesiacov dopredu. 

A Slovákom sa na ďalekom východe podarilo zabodovať. Domov si tak okrem zážitkov priniesli aj hlavné ocenenie v kategórii Asia Top Trend Photographer 2014. „Ani sa nám len nesnívalo, že by sme mohli postúpiť do finále, nie to ešte vyhrať,“ tešili sa zo svojho úspechu Zuzana a Ľubo. Tých do súťaže nominovala ich agentka Ivana Sojková, ktorá vo svete zastupuje napríklad aj úspešnú Martinu Štetiarovú. „Veľmi si vážime toto ocenenie, je to pre nás veľká pocta a zároveň záväzok robiť stále čím ďalej tým lepšie fotky. Ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí nás podporujú a tešia sa spolu s nami,“ dodali na záver fotografi. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu