Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Stop repelentom aj otravným komárom: Päť zaručených spôsobov, ako sa zbaviť tejto hávede!

Komáre sú verejným nepriateľom číslo jeden! Zobraziť galériu (4)
Komáre sú verejným nepriateľom číslo jeden! (Zdroj: SITA, welldonestuff.com)

BRATISLAVA - Všetci milujú leto, no existuje jedna vec, ktorá vám vie zaručene pokaziť akýkoľvek teplý večer strávený v prírode – komáre! Ak si zabudnete repelent alebo jednoducho nemôžete žiaden používať kvôli citlivej pokožke, ste vystavení riziku nepríjemného štipnutia komárom. Nič nevie znepríjemniť zaspávanie po dlhom dni viac, ako skrytý nepriateľ, ktorý vám v najmenej vhodný okamih začne bzučať okolo hlavy. Čo s tým?

Existuje päť jednoduchých a absolútne prírodných spôsobov, ako sa zbaviť otravných komárov.

  1. Domáca pasca na komáre je mimoriadne efektívna. Všetko, čo na to potrebujete, je veľká plastová fľaša, tmavý cukor, droždie, voda a nožnice. Na obrázku je jednoduchý návod. Odstrihnete vrchnú časť fľaše asi v polovici. Nasypete do nej 60 ml tmavého cukru na 200 ml vody, pridáte 1 ml droždia a následne vložíte odstrihnutú vrchnú časť hrdlom dole do spodnej časti. Celý výrobok obalíte tmavou fóliou, lepiacou páskou alebo čímkoľvek, čo vám uľahčí pozeranie sa na mŕtve komáre. Funguje to, lebo takáto zmes produkuje oxid uhličitý, ktorý komáre zaručene otrávi.
    Komáre sú verejným nepriateľom
    Zobraziť galériu (4)
     (Zdroj: SITA, welldonestuff.com)
  2. Ďalším jednoduchým prekvapením sú citrusové sviečky. Stačí ich klasicky zapáliť a nechať horieť. Komáre by sa mali tejto „vôni“ vyhýbať.
  3. Na podobnom princípe funguje aj tretí tip – esenciálne oleje v spreji. Konkrétne recepty na výrobu vlastných olejov nájdete napríklad na tejto stránke: wellnessmama.com.
    Komáre sú verejným nepriateľom
    Zobraziť galériu (4)
     (Zdroj: SITA, welldonestuff.com)
  4. Rovnako levanduľa vonia určite príjemnejšie ako bežné repelenty proti komárom. S jej použitím sa dá takisto vyrobiť sprej, ktorý by vás mal ochrániť pred útokmi otravného hmyzu. Vyprázdnite akýkoľvek sprej a jednu polovicu naplňte destilovanou alebo prevarenou vodou. Pridajte hamamel, pol lyžičky rastlinného tuku a 30 až 50 kvapiek levanduľového oleja. Čím viac oleja, tým silnejší bude koncentrát.
  5. Ak bývate v oblasti, kde je komárov naozaj hojne, investujte do ovocného stromu, ktorý bude priťahovať netopiere. Tie zožerú stovky komárov za jedinú noc. Pomôže aj, ak si zasadíte bazalku, nechtík či rozmarín.
    Komáre sú verejným nepriateľom
    Zobraziť galériu (4)
     (Zdroj: SITA, welldonestuff.com)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu