Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Farmári vo Varšave protestujú proti Európskej zelenej dohode

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Protest proti Európskej zelenej dohode sa konal v piatok v poľskej metropole Varšava. Zúčastnili sa na ňom stovky poľských poľnohospodárov a odborárov, ako aj bývalý premiér Jaroslaw Kaczynski a predstavitelia jeho strany Právo a Spravodlivosť (PiS). Informujeme podľa agentúry PAP.

Farmári protestujú proti zelenej dohode, ktorá má ekologicky transformovať poľnohospodárstvo. Protest zorganizovala farmárska časť odborového zväzu Solidarita. Slogan, ktorí účastníci pokrikovali, znie "Preč so zelenou dohodou". Piatkový protest proti Európskej zelenej dohode sa začal v centre mesta a skončiť má pred poľským Sejmom.

Farmári vo Varšave protestujú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

Prítomnosť bývalého premiéra Kaczynského a jeho strany PiS môže byť považovaná za oportunistickú, keďže zelená dohoda bola schválená v dobe, kým vládla jeho strana, dodáva PAP. Kaczynski nedávno obvinil Európsku Komisiu (EK) zo schválenia tejto dohody a povedal, že jeho vláda proti návrhu márne protestovala. Strana PiS má však vlastného komisára pre poľnohospodárstvo, ktorý na zavedenie schémy dohliadal, uvádza PAP.

Viac o téme: FarmáriPoľskoEurópska úniaZelená dohoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu