Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Shakira a jej daňové podvody? Prokuratúra odporúča ukončiť vyšetrovanie

Shakira
Shakira (Zdroj: SITA)

BARCELONA — Španielska prokuratúra v stredu požiadala vyšetrovacieho sudcu, aby odložil vyšetrovanie podozrení z daňových podvodov v prípade kolumbijskej speváčky Shakira. Minulý rok sa speváčka vyhla súdnemu procesu v samostatnom prípade po zaplatení vysokej pokuty, informuje agentúra AFP a AP.

"Barcelonská prokuratúra pre hospodárske zločiny požiadala, aby sa konanie proti Shakire uzavrelo... na daňový rok 2018", uviedla prokuratúra. Spis chce uzavrieť na základe "nedostatočných dôkazov".

archívne video

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z postu členov Súdnej rady SR (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Nezaplatenie 6,7 milióna eur

Kolumbijská speváčka je vyšetrovaná za údajné nezaplatenie 6,7 milióna eur na daniach z príjmu a úrokoch za rok 2018. Mala na to využiť sieť spoločností, z ktorých niektoré sídlili v "daňových rajoch". Teraz je na rozhodnutí vyšetrujúceho sudcu, či bude vo vyšetrovaní pokračovať, prípad odporučí prejednať alebo odmietnuť.

V samostatnom prípade Shakira uzavrela v novembri dohodu s prokurátormi, v ktorej priznala, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila španielskej vláde dane vo výške 14,5 milióna eur. V súčasnosti žije v americkom Miami, kam sa odsťahovala po rozchode s bývalým futbalistom Gerardom Piquem.

Viac o téme: VyšetrovaniePodvodyShakiraProkuratúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu