Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brutálny útok v útulku: Zasahoval vrtuľník! Pes napadol staršiu ženu, museli jej amputovať nohu

(Zdroj: Getty Images)

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - V útulku v českom Žďáre nad Sázavou napadol pes staršiu ženu. Spôsobil jej veľmi vážne zranenia a záchranári ju museli letecky prepraviť do brnianskej nemocnice. Tam jej doktori údajne museli amputovať nohu. Prípadom už sa zaoberajú kriminalisti.

archívne video

Výcvik prvého záchranárskeho policajného psa v Nitrianskom kraji (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

"Psa, ktorý ženu napadol, do útulku umiestnili v pondelok strážnici Mestskej polície Žďár nad Sázavou, pretože majiteľ psa sa uviedol do podnapitého stavu a bol policajtami prevezený na vytriezvenie na protialkoholickú záchytku do Jihlavy," uviedla hovorkyňa polície Dana Čírtková Čírtková.

Žena bola po útoku psom zranená predovšetkým na dolnej polovici tela, potvrdil hovorca záchrannej služby Peter Janáček. Podľa denníka museli napadnutej žene v nemocnici nohu amputovať a je vo vážnom stave.

Pes ženu napadol v utorok predpoludním. Psa sa podarilo od ženy odtrhnúť až privolaným policajtom, ktorí prišli do piatich minút, uviedla Čírtková. Pes, ktorý podľa nej predtým nikoho nenapadol, zostáva v útulku.  "Prípad až do ukončenia policajného preverovania nebudeme žiadnym spôsobom ďalej komentovať ani k nemu nebudeme oznamovať s ohľadom na poškodenú ženu a jej rodinu žiadne ďalšie informácie," dodala Čírtková.

Viac o téme: PesútulokNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu