Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády, vrátane jej hlavného veliteľa

Ruský vojenský vrtuľník Mi-8
Ruský vojenský vrtuľník Mi-8 (Zdroj: profimedia.sk)

NAIROBI - Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia. Informujú o tom agentúry Reuters a AFP.

archívne video

Vážna nehoda na diaľnici D2 v smere na Českú republiku (Zdroj: Facebook/ Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

"Helikoptéru po páde pohltili plamene. Na jej palube bolo viac než desať vysokopostavených veliteľov vrátane generála Ogollu," potvrdil pre AFP jeden z predstaviteľov kenskej polície. Pád vrtuľníka si podľa agentúry Reuters vyžiadal životy najmenej piatich vojakov. K jeho havárii došlo v okrese Elgeyo-Marakwet približne 400 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Nairobi. Kenský prezident William Ruto vzápätí zvolal krízové zasadanie národnej bezpečnostnej rady.

Pri páde vrtuľníka zahynul veliteľ armády a deväť ďalších dôstojníkov

Hlavný veliteľ kenskej armády a deväť ďalších dôstojníkov zahynulo vo štvrtok pri havárii vrtuľníka v odľahlej časti Kene. Oznámil to prezident William Ruto, informuje o tom agentúra AFP. "Dnes o 14.20 h (13.20 h SELČ) postihlo našu krajinu letecké nešťastie... S hlbokým zármutkom oznamujem, že o život prišiel generál Francis Omondi Ogolla, veliteľ Kenských obranných síl," povedal Rutto novinárom. Nehodu prežili iba dve osoby.

Viac o téme: PádArmádaVrtuľník KeňaVelenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu