Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pristávanie nákladného lietadla sa skončilo tragicky: Stroj zišiel z dráhy, nasledovala smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Dvojčlenná posádka nákladného lietadla dnes zahynula, keď stroj havaroval pri pristávaní na letisku v meste Charleston v americkom štáte Západná Virgínia. Informovali o tom predstavitelia letiska Yeager, kde sa nešťastie stalo.

Hovorca letiska Mike Plante na Twitteri uviedol, že dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo, ktoré mal v prevádzke dodávateľ pracujúci pre zásielkovú službu UPS, absolvovalo 80-minútový let z mesta Louisville v štáte Kentucky a okolo 07.00 h miestneho času začalo pristávací manéver v Charlestone.

Lietadlo sa priblížilo k pristávacej dráhe, na jej začiatku tvrdo dosadlo a vybočilo z dráhy naľavo na strmý, husto zalesnený svah kopca, povedal Plante pre stanicu MetroNews v Západnej Virgínii. Podľa jeho slov náročný terén brzdil pohyb záchranárov, ktorí sa snažili čo najrýchlejšie dostať k vraku, kde nakoniec našli mŕtveho pilota aj druhého pilota. Boli to jediní ľudia na palube stroja.

Plante dodal, že predstavitelia letiska nevedia, prečo lietadlo, ktoré tam pravidelne pristávalo, havarovalo. Počasie v Charlestone bolo slnečné a jasné. Podľa šéfa komisie okresu Kanawha, Kenta Carpera, lietadlo priletelo zboku, príliš skoro dosadlo na dráhu a zrolovalo dolu kopcom. Zábery z miesta nešťastia zachytávali dym stúpajúci zo zalesnenej oblasti mimo letiska.

Viac o téme: NehodaNákladné lietadloCharleston
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu