Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Syn nacistického pohlavára Hansa Franka: Nemecko by sa mohlo vrátiť k autoritatívnemu režimu

(Zdroj: YouTube)

BERLÍN - Nemecko by sa mohlo vrátiť k autoritatívnemu režimu, ak sa ekonomické podmienky v krajine vážne zhoršia, uviedol v rozhovore pre spravodajskú stanicu BBC syn bývalého nacistického pohlavára Hansa Franka, ktorý bol počas druhej svetovej vojny generálnym guvernérom okupovaného Poľska.

"Pokiaľ naše hospodárstvo prosperuje, pokiaľ profitujeme, všetko je veľmi demokratické," uviedol 68-ročný Niklas Frank v relácii HARDtalk, ale ak "budeme vystavení piatim až desiatim rokom ťažkých ekonomických problémov, z močiara sa stane jazero a neskôr more, a opätovne pohltí všetko," uviedol Frank mladší pre britské médium.

Frank zároveň dodal, že svojím otcom "opovrhuje" pre zločiny, ktoré spáchal v rokoch 1939-45, keď bol generálnym guvernérom nacistami okupovanej časti Poľska, kde zaviedol vládu teroru voči civilnému obyvateľstvu.  Hansa Franka odsúdili na norimberskom procese z vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti a v roku 1946 bol popravený. Jeho syn v súčasnosti v Nemecku dáva prednášky o svojom otcovi a neblahom dedičstve nacistickej éry.

Viac o téme: Niklas Frank
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu