Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veterán ATO o šéfovi britskej diplomacie: Nevie prakticky nič o tom, čo sa deje na Ukrajine

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Británia a Poľsko plne podporujú Ukrajinu v jej boji proti ruskej agresii. Uviedol to dnes britský minister zahraničných vecí Boris Johnson, ktorý pricestoval na návštevu Ukrajiny spolu s poľským rezortným kolegom Witoldom Waszczykowskim.

"Sme na sto percent s nimi (Ukrajincami) proti ruskej agresii," napísal Johnson na svojom účte na sociálnej sieti Twitter. Johnson a Waszczykowski majú v programe rokovania o mierovom urovnaní situácie v Donbase, stave ľudských práv na okupovanom Kryme, dlhodobom reformnom procese, vzťahoch medzi EÚ a Ukrajinou, ako aj o vyhliadkach procesu rokovaní normandskej štvorky. (Normandský formát je diplomatické zoskupenie najvyšších predstaviteľov Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka a ich ministrov zahraničných vecí. Ich cieľom je urovnať krízu v Donbase).

Ako informovala agentúra UNIAN, Boris Johnson mal raňajky v jednej z kyjevských pizzerií, ktorú založili veteráni vládnej, tzv. protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny. Americký novinár Christopher Miller zároveň citoval majiteľa pizzerie, tiež veterána ATO, ktorý sa rozprával s Johnsonom o vojne na Ukrajine. Dotyčný veterán na adresu ministra uviedol: "Nevie prakticky nič o tom, čo sa deje. Alebo pôsobil takým dojmom."

Viac o téme: BritániaUkrajinaBoris Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu