Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kauza v Česku: Turek (35) brutálne znásilnil dievčatá, pátrajú po jeho ďalších obetiach

Zadržaný Turek
Zadržaný Turek (Zdroj: BPD Wien)

VIEDEŇ - Česká polícia v spolupráci s rakúskymi kolegami vlani v decembri zadržala nebezpečného Turka (35), ktorý v roku 2013 znásilnil dve mladé dievčatá v Znojme. Tri roky sa mu darilo pred spravodlivosťou unikať, no teraz skončil vo vyšetrovacej väzbe vo Viedni, kam bol prevezený. Muž je podozrivý aj z ďalších trestných činov, ktoré mal spáchať na území Rakúska a tamojšia polícia pátra po ďalších možných obetiach.

Horor v posledný deň dovolenky v Londýne: Turistku oklamal a znásilnil sudánsky migrant (19)

Podľa policajného hovorcu Thomasa Keiblingera sa znásilnenia v Znojme odohrali v apríli a júni 2013. V prvom prípade sexuálne zneužil 19-ročné dievča na trávniku na verejnom priestranstve. Druhú obeť, ktorá mala v tom čase 18 rokov, dokonca škrtil a zbil.

O dva roky neskôr sa Turek, ktorý žil vo Viedni, pokúsil vo svojom domovskom okrese o ďalšie znásilnenia. Mladú, 21-ročnú ženu, sledoval k nej domov, fyzicky ju napadol, ale keď žena začala kričať, bál sa, že zalarmuje susedov a utiekol.

Druhého trestného činu sa dopustil v auguste 2015, taktiež vo Viedni, kedy chcel znásilniť 26-ročnú ženu. Tentokrát ju zatiahol do krovia, ale keď ho vyrušil okoloidúci, opäť vzal nohy na plecia.

Podľa rakúskeho denníka Kronen Zeitung Turka zo znásilnení v Znojme usvedčili vzorky DNA a navyše obeť spoznala 35-ročného útočníka na fotografii. Zadržanie prebehlo v Českej republike, odkiaľ ho previezli do väzby v Rakúsku, ale obvinený doteraz všetko popiera.

Muž je 1,7 m vysoký a pomerne štíhly, ale pri útokoch sa preukázal veľkou brutalitou. Počas vyšetrovania sa zistilo, že od roku 2013 viackrát zmenil vzhľad, či už dĺžku alebo strih brady a fúzov. Polícia sa teraz snaží zistiť, či jeho obetí nebolo viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu