Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragická zrážka vlakov v Nemecku: Za nešťastie môže zlyhanie ľudského faktora

Tragická zrážka vlakov v Nemecku. Zobraziť galériu (5)
Tragická zrážka vlakov v Nemecku. (Zdroj: SITA)

BAD AIBLING – Prvé výsledky vyšetrovania ranného železničného nešťastia v Bavorsku naznačujú, že príčinou bolo zrejme zlyhanie ľudského faktora. Informáciu priniesla vo večerných hodinách tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na nemenovaný spoľahlivý zdroj. Nemecká polícia dnes oznámila, že ukončila pátranie po obetiach utorkovej čelnej zrážky vlakov v Bavorsku. Súčasne poprela predchádzajúcu správu o nájdení telesných pozostatkov 11. obete.

K zrážke dvoch prímestských osobných vlakov Meridian, v ktorých sa dovedna viezlo 150 ľudí, došlo v utorok ráno na jednokoľajovej trati pri bavorskom meste Bad Aibling, ležiacom približne 40 kilometrov juhovýchodne od Mníchova. Podľa polície bolo vážne zranených 18 ľudí, zatiaľ čo vyše 60 utrpelo ľahšie zranenia.

Zatiaľ však nevedno, kto nesie zodpovednosť za frontálnu zrážku dvoch vlakových súprav, pri ktorej prišlo o život najmenej desať ľudí a ďalšie desiatky utrpeli sčasti ťažké zranenia. Ide o najtragickejšie železničné nešťastie v Bavorsku za uplynulých viac ako 40 rokov.

Tragická zrážka vlakov v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nemecký spolkový prezident Joachim Gauck, ktorý je aktuálne na štvordňovej oficiálnej návšteve Nigérie, sa z afrického štátu dnes telefonicky informoval o okolnostiach, ktoré viedli k tragickému železničnému nešťastiu v spolkovej krajine Bavorsko. Stalo sa tak pri telefonáte so spolkovým ministrom dopravy Alexandrom Dobrindtom.

Tragická zrážka vlakov v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Gauck zdôraznil, že je myšlienkami s poškodenými, ich rodinami a príbuznými. Obe koaličné strany únie, Kresťanskodemokratická únia (CDU) spolkovej kancelárky Angely Merkelovej, ako aj Kresťanskosociálna únia (CSU) bavorského krajinského premiéra Horsta Seehofera, zrušili v dôsledku železničnej katastrofy na stredu naplánované stranícke rokovania. S odstraňovaním vrakov súprav sa s využitím ťažkej techniky začne na mieste katastrofy až v stredu. V rovnaký deň tu očakávajú aj predsedu bavorskej vlády Horsta Seehofera.

Tragická zrážka vlakov v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Tragická zrážka vlakov v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: VlakZrážkaNemeckoBavorsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu