Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Šokovaní turisti zažili utečencov v akcii: Naskakujú do áut, aby sa dostali do raja!

Utečenci sú ochotní riskovať aj vlastný život! Zobraziť galériu (2)
Utečenci sú ochotní riskovať aj vlastný život! (Zdroj: Youtube/Jenny NZ)

CALAIS - Internetom koluje video, z ktorého vám nebude práve dvakrát do smiechu. Vodiči boli bezradní, keď sa im zúfalí utečenci snažili za každú cenu dostať do vozidla. Musela zasahovať aj polícia.

Posledné videá z francúzskych diaľníc vyvolávajú znepokojenie. Dopravu komplikujú utečenci, ktorí sa pohybujú po ceste a za každú cenu sa snažia dostať do vozidiel. Jedno z najnovších videí z turistického autobusu zachytáva, ako utečenci otvorili kamión s nákladom a ukryli sa v jeho návese.

Nielen Francúzsko bojuje s masívnou vlnou imigrantov, ktorí sú odsúdení na vyhnanstvo. Mnohí z nich sa snažili blízko prístavného francúzskeho mesta Calais prekročiť hranice v kamiónoch, do ktorých sa pokúšali naskočiť, uvádza Ladepeche.fr. Ako vidno na videu, imigranti zo Sýrie, Afganistanu, Sudánu či Eritrey vstupovali na cestu a vodiči museli zastavovať, aby sa vyhli zrážke. Utečenci však boli v takej bezvýchodnej situácii, že sa pokúšali dostať aj do áut.

Zúfalí turisti hlásia, grécky dovolenkový raj je utečenecký tábor: Túto exotiku v katalógu nenájdete!

Hodil po ňom tyč ako oštep!

Ako pre Idnes.cz opísal aktuálnu situáciu na cestách kamionista Martin Matoušek, imigranti v Calais boli agresívni a pokúšali sa ho aj napadnúť: „Som stokilový chlap, za tie roky za volantom ma len tak niečo nerozhodí, ale z tohto som nemal dobrý pocit.“ Utečenci sa totiž cez kanál La Manche snažia dostať do Británie a podľa slov Matouška môžu byť nebezpeční. Jeden z Matouškových kolegov zistil, že mu tyčou prepichli náves. „Podľa mňa po ňom ten človek hodil tyč ako oštep,“ uviedol a dodal, že „neorganizovane behali medzi autami a nejakým spôsobom sa snažili dostať na auto alebo dovnútra... Hrozí im obrovské riziko, že niekde vypadnú a skončia pod kolesami, ale im to za to asi stojí.“

VIDEO Šokovaní turisti zažili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Triky, ktoré musí poznať každý)

Podľa Matouškovho svedectva je utečencov vo francúzskych mestách stále viac a francúzska polícia nemá veľa možností, ako situáciu riešiť. Le Monde uvádza, že na prelome mája a júna zrazili šoféri na cestách viac ako dvadsať utečencov, pričom jeden z nich následkom zranení zahynul na diaľnici medzi Calais a Bolougne.

imigranti

Mierumilovní Imigranti v Calais (FR) ferry

Posted by Triky, ktoré musí poznať každý on 13. červen 2015

 

.....

Viac o téme: UtečenciImigrantiCalais
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu