Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pri výbuchu povstaleckej míny zomrel na Ukrajine ďalší vojak

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV – Pri výbuchu nášľapnej míny nastraženej proruskými separatistami neďaleko mesta Luhansk na východe Ukrajiny zomrel jeden ukrajinský vojak a ďalší utrpel zranenia.

Oznámil to dnes gubernátor Kyjevom kontrolovanej Luhanskej oblasti Hennadij Moskaľ. K incidentu podľa jeho vyhlásenia na internete došlo v stredu. Obe strany ozbrojeného konfliktu na východe Ukrajiny sa aj dnes navzájom obvinili z porušovania dohody o prímerí, ktorú uzavreli vo februári tohto roku v bieloruskom Minsku.

Ministerstvo obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) tvrdí, že za uplynulých 24 hodín vládne sily ostreľovali pozície jednotiek DĽR najmenej 30-krát. Ukrajinská armáda uviedla, že separatistické jednotky v noci nadnes pokračovali v ostreľovaní pozícií vládnych síl, pričom v oblasti obce Berezivka nasadili aj raketové systémy Grad.

Podľa ukrajinského vojenského analytika Dmytra Tymčuka proruské sily porušujú dohodu o prímerí prakticky po celej dĺžke demarkačnej čiary, pričom používajú aj zbrane s kalibrom 120 milimetrov, ktoré majú byť v súlade s minskými mierovými protokolmi stiahnuté zo styčnej línie.

Pri výbuchu povstaleckej míny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu