Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odložený prípad, ktorý šokuje: Smrť Moniky (†8) uzavreli ako samovraždu, teraz je všetko inak!

Tlačová konferencia k záhadnej smrti 8-ročnej Moniky Zobraziť galériu (3)
Tlačová konferencia k záhadnej smrti 8-ročnej Moniky (Zdroj: Foto: vg.no)

OSLO - Nórskom otriasa šokujúci prípad smrti 8-ročnej Moniky Sviglinskajaovej. Pred viac ako dvoma rokmi došla polícia k záveru, že 8-ročné dievčatko si vzalo život. Po rokoch prípad opäť otvorili a jej nevlastného otca 32-ročného Litovčana obvinili z vraždy.

„Je to bývalý partner jej matky, teraz sme ho zatkli,“ povedal prokurátor Asbjørn Onarheim v utorok popoludní. Dôvodom zatknutia boli predovšetkým vzorky z miesta činu, ktoré opäť analyzovali pomocou lepšej techniky. Výsledky potvrdili zhodnosť DNA.

Miesto činu
Zobraziť galériu (3)
Miesto činu
 
  
Obvinený sa bráni a hovorí, že neurobil nič zlé a s vraždou nemá nič spoločné.  Muž (32), pôvodom z Litvy, bol zatknutý v pondelok na svojom pracovisku v Bergene. Prokurátor už spracúva návrh na jeho väzobné stíhanie. Krajský súdu v Bergene by mal o väzbe rozhodnúť dnes.    
 

Záhadný prípad smrti 8-ročnej Moniky

Pred tromi rokmi 14. novembra 2011 bola nájdená osemročná Monika Sviglinskajaová mŕtva v byte, kde žila so svojou mamou. Polícia začala vyšetrovanie, no po deviatich mesiacoch dospela k záveru, že dievčatko zomrelo na následky zranení, ktoré si spôsobilo samo. Prípad uzavreli.

Odložený prípad, ktorý šokuje:
Zobraziť galériu (3)


Vlani v auguste sa matka nebohého dievčatka Kristina Sviglinskajaová jasne vyjadrila, že je presvedčená o násilnej smrti dcérky. Na jar tohto roku sa prípadom začal nanovo zaoberať špeciálny vyšetrovací tím z NCIS. Zistili, že v pôvodnej správe z vyšetrovania je niekoľko nedostatkov. Polícia teraz však podozrieva aj matku, že im po tragédii podala počas výsluchu nepravdivé informácie. Neboli teda prijaté príslušné vyšetrovacie úkony vedúce k objasneniu smrti. 

Prípad malej Moniky rozpútal vášnivú diskusiu o policajnej práci. Nórske média sa o prípad smrti dievčatka intenzívne zaujímali. Bili na poplach a upozorňovali, že policajti prípad dostatočne nevyšetrili. 

Prípad teraz vedie Sidsel Isachsen. Vyjadril sa, že na ňom intenzívne pracujú a dosahujú pozitívne výsledky. „Skúmame všetko nanovo a zároveň používame nové technológie. Dúfame, že získame odpovede v najbližších týždňoch,“ cituje Isachsena nórsky vg.no.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu