Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko sa bráni: Konvoj vezie len humanitárnu pomoc!

(Zdroj: Twitter)

MOSKVA - Námestník ministra obrany Ruskej federácie Anatolij Antonov poprel dnes správy o tom, že Rusko sa pod zámienkou vyslania konvoja s humanitárnou pomocou pokúša preniknúť na územie juhovýchodnej Ukrajiny, napísala agentúra ITAR-TASS.

"Opakované kontroly nákladných vozidiel konvoja neodhalili nijaký nepriznaný náklad a konvoj pri presune na ukrajinskom území nebude sprevádzať armáda," uviedol dnes Antonov v rámci osobného stretnutia s riaditeľom Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK) pre východnú Európu a strednú Áziu Laurentom Corbazom.

Antonov tlmočil Corbazovi znepokojenie svojho ministerstva nad tým, že ukrajinská armáda údajne používa nehumánne druhy zbraní a streliva vrátane zápalnej munície a balistických rakiet s kazetovou náplňou, ktorými na juhovýchode Ukrajiny útočí na oblasti obývané civilistami.

Približne 270 vozidiel s takmer 2000 tonami potravín, vody, detskej výživy a zdravotníckymi potrebami vyrazilo z Moskovskej oblasti 12. augusta. K rusko-ukrajinskej hranici v Rostovskej oblasti dorazil konvoj 14. augusta, pričom dnes jeho náklad začali na ruskej strane hraníc kontrolovať ukrajinskí pohraničníci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu