Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Opozičná strana v Taliansku je za karanténu pre migrantov z Afriky kvôli ebole

vírus ebola
vírus ebola (Zdroj: SITA)

RÍM - Populisti z talianskej opozičnej strany Liga severu sa v súvislosti s množstvom imigrantov z Afriky, smerujúcich takmer denne práve do ich krajiny, vyslovili za umiestnenie utečencov do karantény. Podľa ich názoru treba prijať preventívne opatrenia v súvislosti s infekčným ochorením ebola, ktoré si v západnej Afrike vyžiadalo už takmer 900 obetí, informovala agentúra APA s odvolaním sa na hovorcu strany.

Liga severu považuje za akútne nebezpečenstvo, že sa ochorenie, proti ktorému zatiaľ neexistuje efektívny liek ani terapia, rozšíri v Taliansku. Vláda by preto mala zaviesť spomínanú karanténu pre migrantov.

Rovnaká opozičná strana žiada už niekoľko mesiacov dôrazne ukončenie operácie Mare Nostrum, v rámci ktorej talianske zložky pomáhajú migrantom v núdzi v Stredozemnom mori. Podľa predsedu Ligy severu Mattea Salviniho táto akcia iba podporuje obchodovanie s ľuďmi.

Podľa oficiálnych údajov dorazilo v tomto roku do Talianska už okolo 70.000 utečencov, 2700 z nich počas uplynulého víkendu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu