Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Palestínska raketa dopadla neďaleko medzinárodného letiska v Tel Avive

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Raketa vystrelená z pásma Gazy dopadla dnes neďaleko najväčšieho medzinárodného letiska v Izraeli ležiaceho pri Tel Avive. Americké letecké spoločnosti na to reagovali pozastavením letov do Izraela a späť.

Podľa izraelských novín Haarec raketa zasiahla oblasť Jehud v blízkosti Ben Gurionovho medzinárodného letiska, ktoré sa nachádza približne 15 kilometrov od Tel Avivu. Strela podľa polície poškodila jeden dom a ľahko zranila jedného Izraelčana.

Americká letecká spoločnosť Delta Air Lines reagovala zrušením všetkých letov do Izraela a späť až do odvolania. Po vydaní tohto rozhodnutia Boeing 747 na linke z New Yorku do Izraela mimoriadne pristál v Paríži. Lietadlo s 290 osobami na palube neplánovane nabralo smer na francúzsku metropolu v čase, keď sa nachádzalo nad Stredozemným morom. 

Delta pozastavenie letov do Izraela zdôvodnila potrebou zaistenia bezpečnosti cestujúcich. Svoj krok vopred konzultovala s americkým Federálnym úradom pre letectvo (FAA). 

Všetky lety do Izraela dočasne zrušila aj spoločnosť United Airlines, zatiaľ čo US Airways predbežne odvolali len na dnes plánované lety. 

Letecké spoločnosti i cestujúci majú väčšie obavy o bezpečnosť po minulotýždňovom páde malajzijského lietadla nad oblasťou bojov na východe Ukrajiny. O život prišlo všetkých 298 osôb na palube. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu