Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Satan z Piotrkowa si slobodu neužije: Súd ho poslal do sanatória na doživotie

Máriusz Trynkiewicz
Máriusz Trynkiewicz (Zdroj: reprofoto Fakt)

RZESOW – Po tom, čo Poľskom otriasla šokujúca správa o prepustení pedofila a štvornásobného vraha malých detí Máriusza Trynkiewicza, ľudia ostali v strachu o svoje životy, no najmä o životy svojich detí. Odsúdenec sa totiž vyjadril, že po prepustení z väzenia bude vraždiť ďalej. Satan z Piotrkowa, ako Trynkiewicza volajú, ostane do konca života v ústave pre duševne chorých. Rozhodol tak okresný súd v poľskom Rzesowe.

Po tom, čo v Poľsku prepustili po 25-tich rokoch basy na slobodu Mariusza Trynkiewicza, pedofila a vraha detí, razom sa prevalila vlna množstva negatívnych reakcií ľudí. Obávali sa o svoje životy, no najmä o životy svojich detí. Satan z Piotrkowa sa totiž vyjadril, že po prepustení na slobodu bude vraždiť ďalej.  

V poľskom Rzesowe sa v pondelok s pedofilom a vrahom začal súdny proces. Z pojednávania bola vylúčená verejnosť a médiá. Rozsudok bol známy takmer po deväťhodinovom pojednávaní. "Máriusz Trynkiewicz je osoba, ktorá je nebezpečná pre svoje okolie, a preto zostane umiestnený v Národnom resocializačnom zariadení," uviedol sudca.

Ako uvádza TV Joj, ide o to, že Trynkiewicza zatvoria do konca života v psychiatrickej liečebni. Musí tam nastúpiť do troch dní od vynesenia právoplatnosti rozsudku. Von zo sanatória by sa mohol dostať, iba ak by to odporučil riaditeľ. 

Kde sa momentálne nachádza Máriusz Trynkiewicz nie je známe. Na pojednávanie sa nedostavil. Údajne má strach, aby média nezachytili jeho súčasnú podobu. Rovnako sa údajne obáva ľudí, ktorí by mu mohli ublížiť.

Rozsudok ešte nie je právoplatný. "S týmto rozsudkom nesúhlasíme a odvoláme sa na druhostupňový odvolací súd v Rzesowe," povedal obhajca.  

Trynkiewicz je na slobode, no pod policajným dozorom. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu