Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kiska reaguje na snahu o rozpustenie Kotlebovej strany: Musíme sa pred fašizmom brániť!

Andrej Kiska na diskusii o extrémizme.
Andrej Kiska na diskusii o extrémizme. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ako slobodná demokratická spoločnosť máme právo brániť sa, aby sme zostali slobodní a demokratickí. Prezident SR Andrej Kiska tak na svojom oficiálnom profile na Facebooku reagoval na návrh generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára na rozpustenie Ľudovej strany Naše Slovensko.

Prezident uviedol, že máme právo použiť na to všetky dostupné zákonné prostriedky. "Pretože fašisti, tak ako kedysi, aj dnes využívajú našu toleranciu, schovávajú sa za pluralitu názorov a využívajú demokratickú spoločnosť, aby ju zničili. Naberajú na drzosti, prestávajú sa skrývať," uvádza Kiska. Pripomína pritom, že podporil aj nedávne zásahy polície proti reprezentantom Ľudovej strany Naše Slovensko. "Verím, že kompetentné orgány si budú riadne plniť zákonné povinnosti vo všetkých prípadoch šírenia nenávisti a extrémizmu," dodal Kiska.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár podal na Najvyšší súd SR návrh na rozpustenie politickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. Podľa názoru prokuratúry, cieľom tejto politickej strany je odstránenie súčasného demokratického systému v Slovenskej republike. Generálna prokuratúra týmto uzavrela prešetrovanie vyše 170 evidovaných podaní s požiadavkou podať Najvyššiemu súdu Slovenskej republiky návrh na rozpustenie politickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko.

Viac o téme: Marián KotlebaAndrej KiskaJaromír Čižnár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu