Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kotleba podáva trestné oznámenie: VIDEO Pellegrini ho verejne označil za fašistu

Pellegrini označil Kotlebu za fašistu v relácii RTVS. Zobraziť galériu (2)
Pellegrini označil Kotlebu za fašistu v relácii RTVS. (Zdroj: SITA, Youtube)

BANSKÁ BYSTRICA – Župan banskobystrického kraja podal ďalšie trestné oznámenie. Tentokrát mu prekáža, že ho v relácii verejnoprávnej televíznej stanice označili za fašistu. Ako uvádza vo svojom podaní na neznámeho páchateľa, on sám to síce nepočul, no volali mu viacerí ľudia, ktorí túto skutočnosť potvrdili.

„Ja, Ing. Mgr. Marián Kotleba, ..., podávam trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania,“ začína sa dokument, ktorý banskobystrický župan pred pár dňami osobne podal na krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici. K skutku malo prísť ešte 10. januára v relácii RTVS O päť minút dvanásť, vtedy boli hosťami Richard Sulík z SaS a predseda parlamentu Peter Pellegrini zo Smer-SD.

Kotleba podáva trestné oznámenie:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Kotleba v trestnom oznámení uviedol, že dôvodom je to, čo odznelo „zo strany pozvaných diskutujúcich politikov, ktorí ma označili slovným spojením fašista“. Ako sám priznáva, „ku skutočnosti, ktorý konkrétny diskutujúci politik, resp. ktorí konkrétni diskutujúci politici vyslovili toto tvrdenie, sa ja vyjadriť neviem, nakoľko som uvedenú reláciu nesledoval“.

Zisťovali sme, či k takémuto druhu ohovárania muža, o ktorom je známe, že má blízko ku krajne nacionalistickým myšlienkam, skutočne došlo. A je to tak. Autorom výroku je Peter Pellegrini, ktorý tieto slová adresoval Sulíkovi: „Vy už keď hovoríte, čo všetko máte na kandidátke, my sme si nedali na kandidátnu listinu človeka, ktorý je pravá ruka Mariána Kotlebu, fašistu.“ Ako budú orgány činné v trestnom konaní ďalej konať, to zatiaľ zrejmé nie je.

Viac o téme: Trestné oznámenieRTVSPeter PellegriniMarián Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu