Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kažimír má kvôli twitteru ďalší problém: Sťažujú sa na neho aj grécki diplomati

Peter Kažimír
Peter Kažimír (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Pondelkové (13.7.) vyjadrenia ministra financií SR Petra Kažimíra týkajúce sa výsledku rokovaní o treťom balíku pomoci Grécku pohoršili Grékov natoľko, že proti nim protestovali v Bratislave diplomatickou cestou. Vyplýva to z informácií z prostredia diplomatického zboru v Bratislave.

"Diplomatickú komunikáciu Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí verejne nekomentuje," reagoval na tieto informácie hovorca rezortu Peter Stano. 

Kažimír sa podľa hnonline.sk v pondelok po skončení celonočného rokovania lídrov eurozóny a dosiahnutí dohody v Bruseli na sociálnej sieti Twitter vyjadril na adresu Grékov spôsobom, ktorý vyvolal na sociálnych sieťach búrlivé reakcie. Neskôr svoje vyjadrenia upravil. 

Podľa dohody musí Grécko výmenou za začiatok rokovaní o treťom balíku pomoci v objeme viac ako 80 miliárd eur presadiť tvrdé reformy daňového systému, dôchodkového systému, pracovného trhu a pripraviť aj rozsiahly program privatizácie štátneho majetku. Prvé súvisiace zákony, ktoré sú podmienkou ďalších rokovaní o finančnej pomoci, schválil grécky parlament dnes v noci.

Viac o téme: GréckoPeter KažimírAlexis Tsipras
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu