Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spoveď napadnutých poslancov na Slovane: Prezradili, čo sa dialo, chcú ísť za Kaliňákom!

Peklo na zápase Slovana Zobraziť galériu (6)
Peklo na zápase Slovana (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bolo im poriadne horúco! Dvojici poslancov z parlamentu spôsobili chuligáni na zápase Slovana poriadne ťažkosti. Kvôli nim museli preskakovať plot a utiecť zo štadióna. Navyše si to ťažkými zraneniami odniesol asistent poslancov, ktorý skončil v nemocnici. Teraz nám prezradili, čo prežívali!

Poslanci Hudacký a Zajac boli účastníkmi nevydareného vystúpenia bratislavského Slovana proti Sparte. Pred koncom prvého polčasu sa strhla mela medzi chuligánmi a na mále mali aj naši zákonodarci. Sedeli práve v sektore, kam sa rozvášnený dav približoval.

"Bolo to veľmi nepríjemné, pobehovali tam fanúšikova s tyčami v rukách. Sám som ešte vravel - nerobme paniku, ale keď človek vidí, čo sa tam dialo, museli sme reagovať," povedal nám Hudacký.

Ján Hudacký
Zobraziť galériu (6)
Ján Hudacký  (Zdroj: SITA)

Najhoršie bolo podľa neho fakt, že tam bolo veľa detí s rodičmi, ktorí boli svedkami nechutného divadla. Priamo pred poslancami museli rodičia deti prenášať cez želzný plot až na ihrisko. "Je to hanba pre túto krajinu, že si nevieme zabezpečiť poriadok. Takto sa dostávame k banánovým republikám," prezradil poslanec.

"Nejde ani tak o výsledok, Sparta vyhrala zaslúžene. Ale myslel som, že žijeme v civilizovanej krajine, kde sa toto stať nemôže," dodal Hudacký s tým, že sa budú na incident pýtať Kaliňáka najprv neformálne a ďalší postup si premyslia.

Pavol Zajac
Zobraziť galériu (6)
Pavol Zajac  (Zdroj: SITA)

Spolu s ním sledoval zápas aj stranícky kolega Zajac. Aj on videl situáciu podobne. Vznikol tam chaos, preto nemali v tej chvíli na výber. Bola tam obrovská tlačenica a hrozilo, že viacerí ľudia sa zrania. Preto sa rozhodli preskočiť plot a utiecť. "Podľa môjho názoru mali policajti zakročiť už o 20 minút skôr. V momente, keď bolo jasné, že incident je na svete. Už vtedy hádzali hosťujúci fanúšikovia sedačky. Policajti však neurobili nič, zakročili až keď bitka vrcholila," povedal nám Pavol Zajac.

Poslanec za KDH  nám v súvislosti s tým povedal, že budú žiadať vysvetlenie ako bol zápas zabezpečený usporiadateľom a budú sa zaujímať o vysvetlenie.

Na štadióne zasahovali aj
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Najviac si to však odniesol asistent poslanca Jozefa Mikloška. Ten skončil v nemocnici s poranenými rukami a prepichnutým stehnom. "Bola tam veľká tlačenka, potkol som sa a spadol som. Musel som ísť do nemocnice, kde mi ošetrili hlboké rany na nohách aj rukách," priznal nám Vlastislav Čabo.

Vlastislav Čabo putoval zo zápasu rovno do nemocnice
Zobraziť galériu (6)
Vlastislav Čabo putoval zo zápasu rovno do nemocnice

Škandál na Slovane

Zápas Slovana so Spartou poznačili výtržnosti fanúšikov hostí. V 42. minúte maskovaní a tyčami ozbrojení chuligáni Sparty prevalili plot na svojom sektore a ohrozovali bezpečnosť divákov na susednej tribúne. Tí sa rozbehli smerom k hracej ploche, strhla sa "mela", zasahovať musela polícia a ťažkoodenci. Na pokyn hlavného rozhodcu sa hráči stiahli do útrob štadióna a polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení.

K zásahu bezpečnostných zložiek však nepochopiteľne prišlo až po zhruba desiatich minútach od vypuknutia akcie, za čo nesie vinu usporiadateľ zápasu ŠK Slovan. Na zásah totiž podľa slovenskej legislatívy potrebovala polícia súhlas usporiadateľa. Slovanu hrozí od Európskej futbalovej únie (UEFA) mastná pokuta a pravdepodobne aj uzavretie štadióna na najbližší domáci zápas EL s Young Boys Bern. Sparte za násilnosti fanúšikov vysoká pokuta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu