Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Nevydarená pomsta za smrť syna: Igor namieril na Milana a potiahol spúšť!

Na mieste, kde prišiel o život Igorov syn, je pomník s kvetmi
Na mieste, kde prišiel o život Igorov syn, je pomník s kvetmi (Zdroj: TV JOJ)

KOKAVA NAD RIMAVICOU - Oko za oko a život za život. Týmto heslom sa zrejme riadil Igor (56) z Kokavy nad Rimavicou, ktorý sa ani po 4 rokoch nedokázal vyrovnať so stratou syna a jeho tragickú smrť sa rozhodol pomstiť. Na vinníka nehody, pri ktorej jeho syn prišiel o život, v piatok namieril zbraň a potiahol spúšť. Pištoľ sa mu však v osudnej chvíli zasekla a skôr ako ju stihol prebiť, sa jeho plánovaná obeť dala na útek.

Igor sa rozhodol obrovskej zlosti a hnevu, ktoré ním lomcujú už dlhé štyri roky, zbaviť raz a navždy. Vzal do rúk zbraň a vybral sa pred rodinný dom na ulici Janka Kráľa, kde práve v aute sedel Milan (52) z Banskej Bystrice. Zbraň mu priložil k pravému boku a stlačil spúšť. Výstrel však nezaznel. "Nedošlo k výstrelu, na čo obtiahol záver zbrane a takto sa ju snažil prebiť," opísala dramatické chvíle banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Skôr, ako stihol znova vystreliť, šofér auta, v ktorom Milan sedel, sa dal na útek. K tragédii tak našťastie nedošlo. Všetky prvotné dôkazy teraz nasvedčujú tomu, že Igor sa chcel mstiť. Milan totiž v novembri 2009 spôsobil nehodu, pri ktorej zahynul Igorov 24-ročný syn. Mladík sa vtedy chcel vyhnúť jeho autu, ktoré dostalo šmyk, no sám nakoniec prišiel o život pri náraze do stromu.

Igor pomstu plánoval zrejme už dlhšie. "On sa stále vyhráža, zabijem ti syna, zabijem ti syna," povedala pre Tv JOJ. Rodine vraj už roky posiela výhražné sms-ky, v ktorých píše, že Milana musí zabiť, aby si boli vyrovnaní. Neovládateľný hnev v ňom zrejme vyvolala Milanova neochota po tragickej nehode. Mladíkovi vraj neposkytol prvú pomoc a pozostalým sa dodnes neospravedlnil, za smrť ich syna dostal podmienku. Igorova bývala manželka však tvrdí, že napriek obrovskej bolesti a zlosti, by nikomu ublížiť nedokázal.

Po nevydarenom pokuse o pomstu zbraň ukryl v strome, kde ju policajti pri prehliadke našli. "Pri domovej prehliadke vo dvore rodinného domu v Kokave  nad Rimavicou našli zbraň aj 5 nábojov, ktorou mieril na poškodeného a ktorú prechovával bez povolenia," uviedla Faltániová. Zbraň aj náboje poslali na expertízu. Keďže Igor bol po incidente vo veľmi zlom psychickom stave, odviezli ho najprv na psychiatriu do Rimavskej Soboty, odkiaľ putoval rovno na súd.

Sudca naňho uvalil väzbu, kde si počká na rozsudok. "Vyšetrovateľ v Lučenci ho obvinil zo  zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a zo zločinu  nedovoleného  ozbrojovania  a  obchodovania  so zbraňami," uviedla hovorkyňa s tým, že mužovi hrozí až 12-ročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu